whos_among_us

2010. december 28., kedd

Blog

Jártomban keltemben gyakran találkozom azzal a gazdasági, társadalmi problémával, ahogy az emberek általában foglalkoznak saját pénzügyeikkel. Az ország problémáinak egy jelentős része innen eredeztethető - meglátásom szerint.
A megtakarítások gondolatának hiánya, a csak jelenben élés, jövővel nem törődés, az alapvető gazdasági összefüggések ismeretének hiánya (sőt sokszor a "józan paraszti ész" sutba dobása) mára oda vezetett, hogy az emberek jó része egy felől nem tud sem megtakarítást képezni, másfelől aki pedig képez, az vagy alacsony hatékonysággal, vagy a kockázatok valódi ismerete és megértése nélkül, azokat alábecsülve fekteti be a pénzét és szenved sokszor jelentős kárt. Ettől kiábrándul és elmegy a kedve tőle, hogy bank betéten kívül bármely más pénzügyi instrumentummal megismerkedjen. Pedig a fejlett világban a betéti kamatok egyre alacsonyabbak. Az emberek a pénzük értékének megörzését, netán likvid tőkéjük gyarapítását egyre kevésbé a bankbetétektől várhatják!
A blogban saját és mások okulására igyekszem összeszedni befektetési tippjeimet és értékelni őket (bejöttek vagy sem). Bízom benne, hogy bejegyzéseim másoknak is megtakarításra, megtakarítások befektetésére ösztönöznek majd.
Szeretném azonban minden olvasóm figyelmét felhívni rá, hogy minden pénzügyi befektetésnek VAN kockázata, amit kinek-kinek magának kell mérlegelnie! Soha ne válasszunk olyan befektetést, aminek a működését - legalább fő vonalakban - nem értjük, valamint ahol nem ismerjük a kapcsolódó költségeket és kockázatokat! Egyes befektetési típusoknál van még pár aranyszabály, amikről későbbi bejegyzésekben még írni fogok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.