whos_among_us

2011. január 31., hétfő

Fundamentumok és heti tippek

Az elmúlt hét ismét a brummogóé volt.
A piac érzékeny volt ismét néhány dologra: elsősorban az Egyiptomban kialakult helyzetre, valamint az EU közül ismét vagy továbbra is meglévő feszültségekre. Összességében a hét a főbb indexeket short-oló megfontolt befektetőké volt. ;)

Nézzük csak sorban a tippeket!

1) Google részvény long ( 446,7 EUR volt darabja egy hete, most 438,65 EUR) A tippem nem jött be, pedig kitartok amellett, hogy a Google fundamentumai jók. Mai hír, hogy az Android átvette vezető szerepet a mobil operációs rendszerek terén a Nokia Symbiánjától. Én továbbra is vételre ajánlom a részvényt!

2) kakaó long (a XETRA-n egy tőkeáttételes ETF-en kereszül lehet megfogadni, melynek értéke egy hete 27,95 EUR) Ez 28,05-ös árfolyamon zárta a hetet. Kis plusz. :)
A kakaót a profik továbbra is (rövid távon) vételre javasolják. ... én ennél óvatosabb vagyok: a tartás jó ötlet, vételi pozíciót már nem nyitnék rá csak egy komolyabb korrekció után.

3) Búza long (egy ETF-en keresztül megjátszható; ára egy hete 1,986 EUR/db) Az árfolyam most  2,011 EUR-n áll, ami kb 1,2%-os emelkedést jelent, azonban a hét folyamán állt magasabban is az árfolyam. A búza fontos technikai szint előtt van. Ha áttöri, emelkedése folytatódhat. A gabonákkal kapcsolatos összefoglalót érdemes itt elolvasni.

4) STOXX 600 Food & Beverages index (ETF-en keresztül elérhető; értéke egy hete 175,5 EUR/db) Ennek a terméknek az ára most 170,87 EUR, ami több mint 2 %-os mínusz. Itt is igaz, hogy a fundamentummal nincsen baj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.