whos_among_us

2011. január 10., hétfő

Heti tipp

1) EQQQ ETF long (most 43,16 EUR / XETRA)
2) iShares NASDAQ-100 ETF long (most 17,59 EUR / XETRA)
3) WTI cude oil / WTI nyers olaj long (most 89,43 $)
4) arany long (most 1375,3 $/oz.)1) Ez az ETF főleg a NASDAQ 100 techi papírjait túlsúlyozza, de tartalmaz más részvényeket is (pl StarBucks). Azt feltételezem, hogy az USA pozitív gazdasági kilátásai miatt a tőzsde jól fog szerepelni; ezen belül a technológiai szektor mindig jobban "húz". Az alap jelentős mennyiségben tartalmaz Apple részvényt és a piac már nagyon találgatja tavasszal piacradobja-e a cég az új iPad-jét.
2) lásd mint 1), de én ezt az indexet külön is megjátszanám; az alap által követett index az utóbbi időben alapvetően emelkedő.
3) az olaj ára beesett 90$ alá, a szakértők ezt alacsonynak ítélik, célárfolyamként általában a 90 $ környékét jelölve meg. Itt tehát emelkedést várok.
4) az arany árfolyama az egyik legspekulatívabb termék. Néha nehéz megmondani miért úgy reagált az árfolyam ahogy ... Persze azért vannak ökölszabályok. Most azt gondolom, hogy az 1375,3$-os ár alacsony. Szerintem emelkedni fog. Ahogy az egyik nagy befektető mondta: "Válság idején az aranyat venni kell, konnyunktúra idején pedig tartani."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.