whos_among_us

2011. február 21., hétfő

Februári utolsó tippek

1) MOL long volt a tippem -- az ár egy hete 22 260 HUF volt, ma 22 120 HUF-on zárt a papír. Az árfolyam némileg volatilis volt. Az INA érintve van a Líbiai kitermelésben. A befektetők az események tükrében láthatnak kockázatot a papírban. Hozzáteszem a hét híre volt az is, hogy Pakisztánban gázt talált a cég. A vége a tippnek kis esés az 1) tipp esetében.

2) Gyapot long újra (az ide vonatkozó ETF árfolyama egy hete 66,08 EUR volt, egy komoly korrekció után is ma nap végére az ár 72,50 EUR)
A gyapot és a soft commodity család gyorsított ütemű ármozgásáról lásd a blog ide vonatkozó bejegyzéseit.

3) Ezüst long volt a tippem (az ide vonatkozó XETRA ETF árfolyama egy hete 43,97 EUR volt, ma nap végén az ár 51,97 EUR lett, ami jelentős drágulás!) Az ezüst hatalmas hegymenetet hajt végre a napokban. A "szegények aranya" lényegesen lehagyta sárga nagy testvérét a növekedési ütem tekintetében, amelyet az amerikai és európai inflációtól való félelem gerjeszt.

4) Chilei tőzsde index long (ezt a XETRÁN a lekövető ETF árfolyama 81,67 EUR volt egy hete, a jelenlegi árfolyam 77,96 EUR lett) Sajnos a befektetők folytatták a feltörekvő piacokról a tőke kivonását. Többekközött ez a pénz hajtja a nemesfémek árfolyamát felfelé.
Ettől függetlenül az indexre érdemes odafigyelni, mivel a latin-amerikai cégek még mindig alulértékeltek viszont rendkívül jó lehetőségek előtt állnak, amelyek előbb utóbb piaci tényezővé válnak majd, aminek az árfolyamokban is érvényesülnie kell.





Tippek:


1) Gyapot long (72,50 EUR jelenleg az ETF árfolyam)
Ahogy a korábbi bejegyzéseimben is írtam a soft commodity termékek ára emelkedni fog. A gyapot a pénteki korrekció után újra el fog indulni felfelé.


2) kávé long (a kávé árát követő ETF ma nap záráskor 50,03 EUR volt) A kávé árával külön bejegyzésben már foglalkoztam, így itt külön nem indokolom meg ezt a tippet.


3) orosz tőzsdeindex long (az indexet megjátszó ETF árfolyama jelenleg 30,90 EUR)
Lényegében az RTS indexet követő ETF a fenti. Az olaj és más energiahordozók, továbbá a nyersanyagok árának jelentős emelkedése (részben a líbiai és más arab országokban a napokban történő események következtében) az orosz tőzsdei cégek árfolyamát jelentősen emelik.


4) EUR - NOK short, azaz arra fogadok, hogy az euróval szemben a norvég korona erősödni tud.
A spekuláció alapja az euro övezet további gyengélkedése, az olaj ár emelkedése.
Az árfolyam 7,7725 NOK jelenleg. Amúgy a fogadást egy ETF  segítségével is megejthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.