whos_among_us

2011. február 9., szerda

Telenor 2010

A Telenor globális 2010. évi eredményei - ha nem is kiemelkedően - de jók.
A gyorsjelentés szerint 6%-ot emelkedett a cégcsoport árbevétele, a management által javasolt részvényenkénti osztalék pedig minden idők legmagasabbja lehet: 3,80 NOK.
A csoporton belül különösen az ázsiai térségben kiugróan magas (13%-os) az árbevétel bővülés. A cég minden területén komoly fókuszban vannak a költség optimalizáló megoldások és a hálózat korszerűsítések.
A cég hazai leány vállalata a csoporton belül is extra rossz teljesítményt nyújtott, amit a helyi management részben a nagyon kedvezőtlen magyar gazdasági helyzettel, részben a válságadókkal, részint a végződtetési díjjak csökkentésével magyarázott. A lenti cikkből azonban jól látszik, hogy az extra adók nélkül is hihetetlen gyengék az eredmények.
Ez a jelenlegi vezetés stratégia nélküliségét és kompetencia hiányát valószínűsíti. A Telenor Mo. erős lejtmenete 2009 év végén indult. A hagyományosan erős karácsonyi forgalmat már ott nem tudta megfogni a cég. A versenyt egyre kevésbé állja a cég.A magyar Telenor rendkívül gyenge teljesítményét a HWSW.HU cikke lényegében tökéletesen összefoglalja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.