whos_among_us

2011. február 7., hétfő

Tippek és toppok

Íme a múlt heti tippjeim!

1) Kukorica long (egy tőke-áttételes ETF-en keresztül, akkor14,35 EUR) jelenleg 15,57 EUR az árfolyama, ami közel 8%-os emelkedést jelent! A tipp nagyon bejött!

2) WTI Olaj long ( ETF-fel; akkor 40,04 EUR) az árfolyam most 40,23 EUR, tehát emelkedett kb 0,5%-ot, bár ezt intenzívnek semmiképp nem mondanám. (kb stagnálás volt)

3) OTP short (egy hete 5565 HUF)
Az OTP árfolyama ma 5990 Ft-on zárt ami kb 7%-os emelkedésnek felel meg! Szép volt bank-papír! Itt tehát a tippem nem jött be, de talán ennek még többen örülünk, mint ha bejött volna. ;)

4) Google long (akkor 436,45 EUR) a mai nap végén a XETRÁn 455,5 EUR-n állt meg az árfolyam. Tehát az emelkedés kb 4% volt.

A jövő hétre tippjeim:

1) a kukorica folytatja emelkedését (az ETF árfolyama most 15,57 EUR)
A gabonák piacán az emelkedő trend egy kisebb korrekcióval kitarthat.

2) AUD/EUR long (ETF-en keresztül; az ára 53,99 EUR)
A nyersanyag piaci rally az ezzel együtt mozgó ausztrál dollár árfolyamát a nagyobb devizákkal szemben általában emeli. Ezen hajtó erőre számítok a következő héten.

3) Gyapot long (az ide vonatkozó ETF árfolyama most 55,78 EUR)
A gyapot árfolyama a legdinamikusabbak közé tartozik a soft családon belül is. Az elemzők minden esetre további emelkedést várnak a terméktől. A közel múltban volt egy korrekció, amit szinte pillanatok alatt "nőtt ki" az árfolyam, ami hatalmasakat emelkedik (igaz, nagyokat is tud esni hirtelen). A következő hétre összeségében emelkedést várok.

4) Lyxor ETF Privex vétel (az árfolyam most 4,484 EUR)
A Privex alap nagy pénzügyi befektető cégek papírjait vásárolja. Az alap árfolyama hosszabb ideje jól teljesít. Vételre nagyon is ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.