whos_among_us

2011. február 16., szerda

Tippek február harmadik hetére

Az előző hét tippjeit nézzük:
1) a kukorica folytatja emelkedését jósoltam (az ETF árfolyama akkor15,57 EUR, most 16,23 EUR !! Ez telitalálat!)

2) AUD/EUR long (ETF-en keresztül; az ára egy hete 53,99 EUR volt, most 53,35 EUR, azaz kisebb esést szenvedett el ez a kereszt; itt minimális veszteséget könyvelhetünk el az elmúlt héten)

3) Gyapot long-ra vártam (az ide vonatkozó ETF árfolyama egy hete 55,78 EUR volt, most 66,08EUR; ez bizony tetemes drágulás!! Kiváló választás volt!)

4) Lyxor ETF Privex vétel (az árfolyam egy hete 4,484 EUR volt, jelenleg az árfolyam 4,494 EUR, tehát itt is elkönyvelhettünk egy egészen apró nyereséget)


Látszik, hogy a commodity-kel nehéz felvenni a versenyt!



Ajánlataim a következő hétre!
1) MOL long (a mai napi záró ár 22 260HUF volt)
Bár több tényező szól az árfolyam csökkenésére és növekedésére is, mégis a MOL-t inkább emelkedőre várom a következő időszakban.


2) Gyapot long újra (az ide vonatkozó ETF árfolyama most tehát 66,08 EUR)
Bár hihetetlen áron van a gyapot ára, mégis minden szakértő emelkedőre várja, az üteme kérdéses. Persze benne van a levegőben ilyen emelkedés után egy korrekció komoly lehetősége is, de az vélhetőleg nem lesz hosszú hatású.

3) Ezüst long (az ide vonatkozó XETRA ETF árfolyama most 43,97 EUR)
A nemesfémek piacán a bika marad, ebben szakértői konszenzus van jelenleg. Az aranyhoz képest az év elején pedig az ezüst korrekciója volt nagyobb, tehát most ennek az emelkedése erőteljesebb, itt várható nagyobb profit.

4) Chillei tőzsde index long (ezt a XETRÁN a lekövető ETF mostani árfolyama 81,67 EUR)
Az ETF egyik jelentős szereplője a helyi olaj és energia kereskedelmi nagyvállalat, a másik egy Chilléban és Argentinában óriás hipermarketeket működtető lánc, a harmadik pedig egy helyi villamos áram termelő, kereskedő nagyvállalat. Ők hárman lefedik az alapban található papírok több mint 40%-át. A feltörekvő piacok utáni érdeklődés újra élénkülőben, ahogy a fejlett piacokon viszont vannak jelei a megtorpanásnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.