whos_among_us

2011. március 31., csütörtök

Előre!

Úgy néz ki, hogy a piacok annak ellenére lódulnak előre, hogy a világot napjainkban is számos súlyos és megoldatlan probléma feszíti Portugáliától, Líbián és Szírián át Japánig. A befektetők az elmúlt napok történései alapján rendkívül optimisták. A legfontosabb indexek lényegében már kiheverték Japán földrengés utáni megrázkódtatást. Érdemes például az S&P 500 lenti chart-jára csak egy pillantást vetni ...





A legnagyobb amerikai vállalatok vezetői is optimisták. Mindez azt sugallja, hogy a befektetők bika piacra készülnek. Várhatóan a részvény túlsúlyos portfóliok teljesítenek majd jól az év első részében.

A "hagyományos" befektetési terepnek számító amerikai, nyugat-európai piacok mellett az elmúlt napokban szépen teljesítettek a fejlődő országok (emerging markets) tőzsdei indexei. Az elemzők szerint ezektől az indexektől is emelkedés várható. (ezzel később külön blog bejegyzésben szeretnék majd foglakozni)

Az áru piacokon bekövetkezett esést követően folyamatos az emelkedés a gabonák piacán. Érdemes az S&P GSNE indexét figyelni vagy/és ETF-en keresztül megjátszani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.