whos_among_us

2011. március 1., kedd

Március első hete mit tartogat?

 Nézzük hát meg mit hozott az előző hét!

1) Gyapot long volt a tippem (72,50 EUR volt egy hete az ETF árfolyam, most 70,5 EUR) Ez sajnos nem jött be 1 hétre, de emelkedőben van a papír ára. Vételre ajánlom.

2) Kávé long (a kávé árát követő ETF előző hétfő záráskor 50,03 EUR volt, most 48,75 EUR) Sajnos a líbiai események a kávé árát is megrázta. Az elemzők a terméket rövid távon ereszkedőnek gondolják, de a kávé ára erről nem mindig vesz tudomást. Pl. ma sem.

3) Orosz tőzsdeindex long (az indexet megjátszó ETF árfolyama egy hete 30,90 EUR, most 37,69 EUR) Itt bizony komoly emelkedés bontakozott ki az olaj ár elszabadulása kapcsán! 20% feletti áremelkedés! Ez tarolt.

4) EUR - NOK short, az árfolyam 7,7725 NOK volt múlt hétfőn, most 7,7220 NOK 1 EUR, tehát a fogadás itt bejött! Az árfolyam valóban csökken, a korona erősödött!
Eheti tippek:
1) Olaj ár csökkenését jósolom (a short-os ETF jelenleg 39,73 EUR-t ér darabonként) 
A líbiai események megoldása folyamatban van. A befektetői piac megnyugvóban van. Az olaj ára ha lassan is, de ereszkedik. A WTI vélhetőleg gyorsabban, a Brent lassabban sűlyed majd.

2) Kukorica long (az árfolyam 16,64 EUR most)
Az agrár termékek a korrekciót követően nagy tempóban elindultak felfelé. A kukoricát külön tolja a magas üzemanyag ár, ami növeli a bioetanol iránti keresletet, ami viszont főleg kukoricából készül.

3) S&P 500 long (jelenleg az index 1327,22 értéken áll). 
Fogadni rá több fajta ETF-fel és Certi-vel is lehet! ETF-ből vannak tőkeáttételesek is.

4) Platina long (az ETF jelenleg 18,34 EUR-t ér)
A platina ára beesett az elmúlt napokban, de elemzők felfelé várják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.