whos_among_us

2011. március 18., péntek

Optimizmus

A piacok - legalábbis úgy tűnik - kezdenek megnyugodni a 6 nappal ezelőtti japán giga-földrengés-cunami-nukleáris katasztrófa helyzetet követően. Ma a fontosabb ázsián kívüli indexek erős emelkedőbe váltottak. A DAX +2,2%-os, az FTSE100 +1,75%, a CAC40 +2,43%, S&P500 +1,34%, NASDAQ +0,73%, DJ +1,15% .
A helyzet a commodity piacon is normalizálódni kezdett. Lényegében minden elkezdett nagy ütemben emelkedni: energiahordozók, gabonák, soft termékek, húsfélék, fémek. Remek beszálló lehet olyan termékekbe, ahol jók a fundamentumok, de ilyen árak mellett rövid távú spekulációra is kiválló.
A részvényekre is érdemes odafigyelni: a Portfolio a MarketWatch listáját átvéve ajánl egy 10-es listát.
A listán felül ajánlom még az Apple és a Google részvényeit is, de a NASDAQ más papírja is jó hozammal kecsektetnek. (A NASDAQ papírjairól és az ottani potentátokkel egy későbbi bejegyzésemben szeretnék foglalkozni! Figyeld a Privat Capital Blog-ot!)
Bár elsőre meglepő lehet, de érdemes lehet mostanában japán alapba, ETF-be vagy részvénybe is fektetni, hiszen az árfolyamok hisztérikusan leestek, ami a tényleges teljesítményt, fundamentumokat vélhetőleg egyáltalán nem idokolja. A piac a kockázatokat ilyenkor könnyen "túlárazza".
Ma a hazai tőzsde is várakozáson felül teljesített! A két giga papír, a MOL (+3,52%) és az OTP (+2,28%) tolta a BUX árfolyamot, ami végül 22 280 ponton, +1,73%-on zárt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.