whos_among_us

2011. április 8., péntek

Mibe érdemes most befektetni?

1) Nemesfémek: arany, ezüst elsősorban. Történelmi csúcsokon mindkettő árfolyama, de a szakértők további emelkedést jósolnak. Mind két fém ára hihetetlen mértékben emelkedik. A befektetés eszközlhető alapokon keresztül, de ETF-en keresztül is. Az arany certificát-ok is nagyon népszerűek.
2) Gyapot és kávé: most elsősorban ezek erősödésére számítunk a soft piaci termékek közül. Szintén megvehetőek hagyományos alapokon és ETF-eken keresztül is.
3) Kukorica: Ukrajna kiviteli tilalmat jelentett be gabonákból, de a magas olaj árak is a bioetanol egyik alapanyaga javára hajtja a malmot. Kukoricát, búzát ETF-en keresztül vehetünk. A többi gabona poíciója inkább gyengülni látszik, így általános alapok eredménye nem lesz egyértelmű.
4) Olaj és olajszármazékok: megosztottak az elemzők, de rövid távon mégis további emelkedés jöhet. Főleg a közelkeleti helyzet fejleményei befolyásolják a piacot, valamit a dollár gyengesége. ETF, Certi, hagyományos alap - ezt a termék családot sok módon megveheti az érdeklődő.
5) Valuták esetében az AUD, a CHF, a GBP, a CAD, a NOK, a SEK dollárhoz képesti erősödésére lehet számítani a következő napokban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.