whos_among_us

2011. május 7., szombat

Speki

Pár javaslat, amit ki-ki a saját felelősségére kipróbálhat a jövő hét elején!

1) USD long EUR short: a hét végén kibontakozó trend a héten folytatódhat. Ezzel az ETF-fel lehet pl megfogadni, de certifikát is létezik rá.

2) olaj short: itt az amerikai könnyű olajt javaslom célbavenni, mert annak a volatilitása jellemzően nagyobb a Brentnél: Short Crude EF, vagy ha mégis a brent esésére fogadnál inkább, akkor ezzel az ETF-fel próbálkozhatsz!

3) DAX Long: a német gazdaság európa legerősebbje. Lényegében ez az a hajtó erő, amit ma a világban igazán senki nem von kétségbe - persze az EUR zóna problémáinak kitettségét azért figyelembe kell venni. Mégis, a DAX emelkedése véleményem szerint folytatódhat. A dollár erősödése ezt a folyamatot még katalizálja is. ETF-fel vagy Cerifikáttal is megfogadhatjuk.
Például a XETRÁról ezekkel:
iNav ETFX DAX 2x Long Fund
Lyxor ETF LevDAX
Lyxor ETF DAX

4) Járműipar long: eddig is alapvetően felfelé mentek az autóipari (főleg német) papírok árfolyamai. A lezajlott általános korrekció után azonban újra felfelé vették az irányt. A tanácsadók általában kedvelik az utóbbi időben ezeket a pírokat. ETF-en keresztül megvehető: 
iShares DJ STOXX 600 Automobiles & Parts (DE) 

5) Ezüst short: az ezüst árfolyama egy hete esik. De az elemzők szerint az árfolyam esése még nem áll meg, mindamellett az esés sebessége várhatóan csökken és ... várható, hogy egy technikai szint majd egyszer csak megfogja az esést. Tehát a kockázat a fordulatra az idő műlásával erősödik. ETF segítségével megfogadható.

 Jó szerencsét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.