whos_among_us

2011. augusztus 29., hétfő

A New Hope

Többek részére váratlan fordulatok történtek ma a világ pénz és tőke piacain: erőteljes emelkedés bontakozott ki! A svájci valuta értéke a főbb devizákhoz jelentősen esett, az arany s ezüst árfolyama szintén lefelé korrigált.
A befektetők pedig két marokkal kezdték venni a kockázatosabb termékek közül elsősorban a részvényeket. Az olaj ára is elkezdett emelkedni. A WTI kb 2$-t emelkedett.
Jogos a kérdés? Mi trötént? Megoldódtak a világ (e blogban mtöbbször felsorolt) gazdasági problémái? Kifizette valaki az amerikaiak, a görögök, a portugálok, a spanyolok, olaszok és a többiek adósságtömegét?!?
Nem, sajnos, de természetesen.
A befektetők növekedés illatát vélték megérezni ma. Mark Möbius szerint az USA nem kerül recesszióba, Warren Buffett pedig a napokban vett egy nagyobb adagot a Bank of Amerika papírjaiból. Úgy látszik valami megindult és a csúcs orrok már érzik. Erről szólt a mai nap.
Persze az igazi kérdés az, mennyire érzik majd tartósan ezt az illatot a befektetők széles tömegei és megmaradnak-e többségében a vevő oldalon!?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.