whos_among_us

2011. november 23., szerda

Medve a műsoron

Több mint egy hete esik minden jenetős piaci index. Az S&P500 gyorsulva ereszkedik mind mélyebbre. Jelenleg átlépte az $1162-es szintet. Az index bőven alatta van a különböző jellemző mozgó áltagoknak.
S&P500 1 Year with 50 DMA - marketwatch.com

A NASDAQ $2460-nál jár a blog bejegyzés írásának időpontjában, azonban az elmúlt 3 évben olyan sokat emelkedett, hogy itt még bőven van hely a korrekcióra.
A DAX index is folyamatos szabadesésben. 
Az arany árfolyama az elmúlt napok emelkedése után ismét ereszkedőbe került és bár ma volt az árfolyam $1700 fölött, de a nap egészében mégis inkább az $1700 alatti szinteken maradt.
Sajnos a WTI árfolyama is ereszkedik, bár nem meredeken.A Déli Olajvezeték irányának megfordíthatósága ma már kevésbé érdekes hír.
A befektetőket aggasztja, hogy terjedőben van az európai kötvény árfolyam emelkedési probléma, mely elérte Németországot, az amerikai gazdaság elveszítheti még egy hitelminősítőnél a tripla A minősítését miután az adósság rendezésre létrehozott ún. Szuper Bizottság kudarcot vallott.
Sajnos az indexek esésének még lehet további tere, ahogy az Atlanti-óceán mind két partján és még Ázsiában is nőnek a befektetői aggodalmak, a globális gazdasági problémák, a világgazdaság lassulása miatt. 
A medvék már a tőzsdei parketteken táncolnak. A Mikulást a rally szánkójával pedig úgy néz ki nem hívták meg idén a parkettre. Azt hiszem a rövid (short) fakanalak lehetnek a menők az ezévvégi piaci medve parkban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.