whos_among_us

2011. november 24., csütörtök

Merkel who makes the bust

Merkel kancellár és Sárközy elnök ma találkozott Monti miniszterelnökkel. Tárgyalásukat feszülten figyelte a piac. Ahogy sokan sokfelé megírták, az európai adósság tömeg annak kinyomtatása nélkül visszafizethetetlen. A három vezetőtől a piac most ezeket várja: az olaszok kezdjék meg a szerkezeti reformokat és tegyenek hitet a fiskális únió irányába. A németektől pedig azt várják a piacok, hogy végre hagyják jóvá az ECB kötvényvásárlását. Azonban Merkel a tárgyalásokat követő sajtótájékoztatón nem hagyott kétséget afelől, hogy rövid távon nem számíthat a piac a kötvényvásárlásra, amire mindenki nagyon vár. De ... Nem és nem!

"When we take a first step towards fiscal union, for example by reinforcing the Stability and Growth Pact via automatic sanctions, it will be a step forwards but it won't be grounds for me to change the opinon I expressed yesterday"- mondta Merkel.

Tehát a tárgyalásokat követően sem változott a korábbi véleménye az ECB szerepéről. Az addig pozitívban futó európai vezető tőzsdei indexek meredeken lefordultak a napvégi kereskedésben.
A piac értékelte Merkel ragaszkodását.
Ez bizony nagy baj. Félő, hogy a szembekötős, ki-rántja-el-előbb-a-kormányt játékból óriási világméretű bukó lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.