whos_among_us

2011. december 6., kedd

Credit-Watch negative

S&P building in NY - csmonitor.com
Az S&P hiteminősítő tegnap este egy váratlan bejelentéssel lepte meg a világ befektetői közönségét. 15 eurót használó ország hitelminősítői besorolását tette figyelőlistára, figyelmeztetve ezzel őket a pár hónapon belül lehetséges leminősítésre. Mivel a listán minden AAA minősítésű ország is rajta van, ez azt jelentené, hogy Európában nem marad olyan ország, mely a lehetséges legjobb minősítéssel rendelkezik! 
Az S&P közleményében arra utalt, hogy potenciálisan nagyon megnőtt az esélye egy esetleges olasz vagy spanyol államcsődnek, mely olyan nagy mértékben terhelné meg a jelenlegi legjobb adósok nemzetgazdaságait, hogy azok legjobb hitelminősítés kategóriában már nem állják meg a helyüket.
A hír tegnap esti kereskedésben jelentős esést okozott az amerikai indexekben. Sajnos a borongós hangulat és a negatív indexek az ázsiai tőzsdéken a mai kereskedésben már jól látszanak, ami semmi jót nem vetít előre a mai napon európára és amerikára.
Az árupiacokon az olaj és az arany árfolyam is enyhe ereszkedőben van. Egyedül a kávé futures-e mutatkozott ma reggel kiugróan jónak a bloomberg.com commodity futures oldalán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.