whos_among_us

2011. december 11., vasárnap

Két figyelemreméltó új ETF a Xetrán

totalinvestor blog
A XETRA egy most bevezetett ETF segítségével igyekszik pótolni egy korábbi hiányosságát a kereskedett ETF portfoliót illetően. Az új termékkel a ritkaföldfémek árának emelkedésére spekulálhatunk olyan vállalatok papírjaiból összeállított, tőzsdén kereskedett alapon keresztül, melyek árbevételük legalább 30%-át ilyen anyagok kinyerésével, finomításával vagy szállításával szerzik.

Az utóbbi időben számos cikk jelent meg a sajtóban a ritka földfémek ipari jelentősségéről. Ezen elemek stratégiai jelentősségűek a modern technológiák gyártásának területén és csak a világ néhány területén bányászhatóak gazdaságosan. A legnagyobb (kb 97%) szállító napjainkban Kína, aki - pestiesen szólva - "nem szívbajos" (fel)használni rendkívüli monopol helyzetét.

A Royal Bank of Scottland piacradobott a világon elsőként egy, CTA Index-et követő, EUR hedge-elt ETF-et. Az alapkezelőnek széleskörű jogosítványai vannak a termék portfoliót illetően. Mivel ez a termék még csak december 6.-a óta kapható a német elektronikus tőzsdén, így az alappal kapcsolatos piaci adatok csak pár naposak. A Xetrán ezt a terméket itt követheted. 

Mindkét termékkel kapcsolatban a blogger komoly potenciált gondol és olvasói figyelmébe ajánlja a termékeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.