whos_among_us

2012. január 13., péntek

Hova tedd a pénzed? - OTP Supra és EMDA alapok

Három - eddigi működése alapján - igen sikeres származtatott befektetési alapra szeretném felhívni olvasóim figyelmét az OTP alapkezelő portfoliójából. Ezek a Supra, az EMDA és a G-10 Euró.
A Supra 2008. május 15-vel indult és jelen pillanatig kb 150% hozamot hozott annak, aki indulástól benne tartja a pénzét! Befektetési stratégiáját tekintve, az alap lényegében bármilyen eszközbe és ügyletbe belemehet.(Fektethet bankbetétekbe, állampapírokba, vállalati és eszközfedezeti kötvényekbe, devizákba, befektetési jegyekbe, egyéb befektetési eszközökbe, korlátozottan részvényekbe, valamint ezekre és árupiaci termékekre, kamatokra, indexekre vonatkozó származtatott ügyletekbe is.) Az alap teljesítménye meglehetősen kiegyensúlyozott. A kezelt nettó eszköz érték pedig meghaladja az 5,7 milliárd forintot! (Ez a hazai származtatott alapok között igen jelentős!) Az alap felelős gazdája, alapkezelője Szalma Csaba, az OTP alapkezelő igazgatója.
Az EMDA tavaly májusban keresztelkedett át Feltörekvő Piaci Származtatott Alap névről és a befektetési stratégiája is picit módosult. Az alap elsősorban fejlődő piaci devizákba és kötvényekbe, valamint az ezekre szóló származtatott eszközökbe fekteti a vagyonát, azonban a portfolióba tavaly májustól korlátozottan részvény és árupiaci eszközök is kerülhetnek. Egyes esetekben ezek segíthetik az alap hozam szintjének emelését illetve csökkenthetik az alap volatilitását. A kezelt nettó eszköz érték valamivel 2 milliárd forint felett van. Az alap manager-e Büki András. 
A jelenleg G-10 Euró alap néven futó termék neve és a termék stratégiája tavaj május végén változott. Addig Globális Származtatott Kötvény Alap néven és szűkebb mozgástérrel dolgozott. Az alap elsősorban fejlett piaci devizákba és vállalati kötvényekbe, valamint az ezekre szóló származtatott eszközökbe fekteti a vagyonát, azonban a portfolióba a névváltozást követően korlátozottan részvény és árupiaci eszközök is kerülhetnek. Az alap nettó eszköz értéke valamivel 1,2 milliárd forint fölött van. (A három alap közül a legkisebb.) Büki András kezeli ezt az alapot is.
OTP Supra, EMDA és G-10 Euró alapok teljesítménye 2008 májusa óta. - bamosz.hu
Jól látható, hogy a három alap közül a Supra biztosította ezen az időtávon a legjobb teljesítményt. (Nyilván nem is véletlenül fektetik ilyen nagy arányban a pénzüket ide az ügyfelek!) Mind három alap közepesen kockázatos. Az alapok pénzének igen jelentős része biztonságos eszközökben van és csak kisebb részüket fektetik az alapkezelők nagyobb kockázatú termékekbe, ügyletekbe!
Mind három alap befektetési jegyei elérhetőek minden értékpapír számlával rendelkező OTP ügyfél részére. A Supra és EMDA pedig a legtöbb brókercégnél és a kereskedelmi bankok PB ügyfelei részére is általában hozzáférhetőek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.