whos_among_us

2012. január 19., csütörtök

A mai nap margójára

A piacokon nem múlik az optimizmus. A világ vezető tőzsde indexei mind jelentős pluszban zártak. A piac nem igazolja vissza a világgazdaság igen jelentős problémáit. A jó hangulat oka egyfelől a világ húzó, nagy gazdaságainak utóbbi hónapokban publikált makrogazdasági adatai optimizmusra adnak okot befektetői körökben. Több olyan elemzési is jelent meg mostanában, ami épp azt citálja, hogy a "megtépázott" világgazdaság úgy tűnik nem is annyira megtépázott. A problémák talán nem is akkorák, mint ahogy az először látszott.
A tőzsdéken a mai nap a bankoké volt! Méretes emelkedések minden banki fronton! Frankfurtban a Commerzbank AG több mint 16%-ot, Deutsche Bank +7,37%; az észak amerikai piacon a Bank of Amerika +10.64%, Lloyds Banking Group +10.00%, Royal Bank of Scotland Group +8.06%, Barclays PLC +7.89%, UBS AG +6.98%. Idehaza az OTP +6,8%-ot rallizott.
A nap legszomorúbb híre a Kodak csődje. Kilistázták a tőzsdéről a cég kérésére miután hosszabb ideje 1$ alá esett a papír értéke.
Az olaj ára esett. Rövid időre 100$ alá is benézett az árfolyam. Az arany ára lényegében stagnált ma.
Az EUR/USD kereszt is nagyot lendült ma fölfelé és szinte elérte az 1,3-as lélektani szintet. A Blogger véleménye, hogy nem lesz tartós az EUR erősödése. A short-okat még nem érdemes felszámolni, legfeljebb itt a lehetőség újabb pozíciókat nyitni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.