whos_among_us

2012. január 5., csütörtök

Súlyosbodás

Ma reggelre végképp elfogyott minden befektetői türelem. A tőzsde az első félórában 3 milliárd feletti forgalmat produkált jelentős esés mellett. (Az első félóra forgalma egyébként egy átlagos napon kb 1 milliárd szokott lenni.) A forint pedig nagy tempójú esésbe kezdett. Az EUR kurzus a délelőtt első felében 324-ig emelkedett, majd Fellegi Tamás sajtótájékoztatója után az emelkedés megállt és pár forintot korrigált az árfolyam. Jelenleg a szint 320,9.
A kormány elfogadta, hogy a szigorúbb kondíciókkal rendelkező készenléti hitelről kezdődjenek meg - egyenlőre a nem hivatalos - tárgyalások. A piacok azonban már fenntartásokkal kezelik a kormány minden bejelentését. Az emelkedés megállt, de nagy kérdés mikor indul be újra. Sok időt nem kaptunk, ez egészen biztos. Közben közel 10%-os hozam szint mellett adtuk el ma a 12 hónapos diszkont kincstárjegyeket, ami irreális és ezen a szinten visszafizethetetlen!
A brüsszeli diplomácia továbbra is sürgeti, hogy a magyar miniszterelnök lépjen a kért irányba, ha szeretné a tárgyalások megkezdését.
Összességében úgy néz ki, hogy a megállapodásra és kompromisszumokra képtelen kormányfő lassan akadályává válhat/vált a tárgyalásoknak és egy potenciális megoldásnak.
A sajtóban napvilágra került "B" tervek (Nemzeti Bank tartaléka, MOL pakett kiárusítás, stb) nevetségesek. Mind csak olaj lenne a tűzre és hatalmas káoszhoz vezetne. Most nagyjából feltételek nélkül meg kellene tenni az EU/IMF kéréseit és abba hagyni a kuruckodást. Ezzel használnának legtöbbet Magyarországnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.