whos_among_us

2012. február 2., csütörtök

Kereskedés ma

A héten az amerikai könnyűolaj (WTI) ára jelentősen lefelé indult meg. A WTI a 99-100$ körüli szintekről ma 95,44$-os szintekre is korrigált, majd enyhén emelkedett. A Brent ára ugyanakkor a 112$-os szint körül ingadozik, a nap végére enyhén emelkedik. A WTI árfolyam esés oka a magas amerikai készletek és a várt alatti fogyasztás.
WTI - MarketWatch.com
Közben az Irán sztori is mintha enyhülni látszana. A piacok kezdik elhinni, hogy a közeljövőben katonai konfliktus nem várható. Persze verbális és marketing szinten biztosan folytatódik az adok - kapok. Közben az amerikaiak egy újabb hadihajót vezényeltek a helyszínre, a U.S.S. Ponce-t, mely a különleges alakulatoknak ad majd otthont és biztosít bizonyos operatív tevékenységeknek hátteret. Ez a hajó és a személyzete képes lehet a Szorost, adott esetben, aknamentesíteni vagy egy aknazár kihelyezését megakadályozni.

Közben az arany ára tovább emelkedett áttörve az 1750 $-os szintet és 2 havi csúcsára ért és emelkdeik, részben az emelkedő trend folytatódásaként (a trend miatt veszik tovább). Másrészről a FED elnökének szavait követően is ugrott az árfolyam. Bernanke egy mai nyilatkozatában arról beszélt, hogy Ő látja az amerikai gazdaság növekedését, ami nagyobb nyersanyag mennyiséget igényel majd. A sárga fém ára több mint 1%-ot ugrott és jelenleg 1760$-os szintre került!
Az ezüst még ennél is jobb képet fest! 3%-ot ugrott az ára Bernanke szavait követően és most 34,4$ körül áll az árfolyam.

A hét elejének búza árfolyam erősödését követően, ma némi profitrealizálást láthattunk.

A német, japán és az amerikai állam kötvények hozama közben rekord alacsony szinteken mozog. A jegybankok mindent meg is teszenk ezért. Az üzenet egyértelmű: vidd a pénzed máshova! Ez is mozgatja a nemesfém trendet! A befektetők úgy gondolják, az arannyal lehet most pénzt keresni, a nagy gazdaságok kötvényeivel nem. Hasonló okból a feltörekvő piacokra is dől a pénz január eleje, közepe óta. Az iShares MSCI Emerging Markets ETF árfolyama ma több, mint 1%-ot erősödtek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.