whos_among_us

2012. március 13., kedd

11 éves csúcson a NASDAQ

Hatalmas rally-n vannak túl ma a piacok! Az alábbi számokra pillantva a válságnak és félelmeknek nyoma sincs! A NASDAQ coposite index 11 éves csúcson van!

Dow        13,178   +218   +1.68%
Nasdaq      3,040    +56    +1.88%
S&P 500   1,396     +25   +1.81%
FTSE 100  5,956    +63    +1.07%
CAC 40     3,550    +60    +1.72%
DAX          6,996    +95    +1.37%

A bank papírok emelkedtek a legnagyobb mértékben (JP Morgan +7,2%; BoA +6,4%), de a technológiai papírok emelkedése is óriási. Az Apple ma kb 3%-ot emelkedett és így a világ legértékesebb vállalata még értékesebb lett.
A hatalmas emelkedés okai között több tényező együttese rejlik:
- A FED mai üzlését követően az alapkamaton nem változtatott, de az azt követő sajtótájékoztatón csupa pozitív dolog hangzott el az amerikai gazdaságra vonatkozóan, egy kivételével: emelkedik az infláció. Erre pedig a legjobb ellenszer a növekvő kockázati étvágy ...
- A Fitch a kötvénycsere porogram sikere és az így érkező EU/IMF mentőcsomag hatására Görögországot felminősítette B- kategóriába. Ez ugyan még messze van a befektetésre ajánlottól, de jól mutatja, hogy a hiteminősítő szemében az országot tetemes adósságtól megszabadító kötvénycsere program sikere komoly érv egy azonnali felminősítésre, ami egy folyamat első lépése lehet. Minden esetre a piacok jól fogadták a dolgot.
- A JP Morgan 5 centtel emelte (30 centre) a részvényenkénti oszalék mértékét.
- Az amerikai hosszú lejáratú kötvények hozamszintjei a FED ülést követően ugrottak, ami szintén segítette a piacon a likviditást, és ez szintén segítette a részvény piaci emelkedést.

Ehhez hozzájön még az a tényező is, hogy a piaci szereplők és az elemzők többsége a következő időszakban bika piacra számít. Mindamellett ekkora emelkedésnek fundamentális alapja nincsen. Sokan várjnak már régóta egy komolyabb korrekciót, de sokak szerint ennek még nincs itt az ideje.

Befektetőként most különösen nefeledjük! Trend is Your friend! Tehát játsz továbbra is az emelkedésre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.