whos_among_us

2012. március 24., szombat

Az IMF is időhúzásra játszik? - portfolio.hu

Az IMF/EU tárgyalások nagyjából sehol sem tartanak és mintha ez igazán nem is zavarná egyik oldalt sem. Verbális szájkarate persze folytatódik. Navracsics Tibor épp pénteken nyilatkozott pozitívan az előzetes feltételek megteremtésével kapcsolatban, azonban az elemzők nagy része ma már nem vár gyors megállapodást. A kormány a "török utat" választotta. (Törökország egy pár évvel ezelőtt IMF segítégére szorult és el is indultak a tárgyalások a szervezettel, amire a piacok megnyugodtak és olcsó lett megint az ország finanszírozása és közben a törtök gazdaság is beindult. Ezek után az IMF-re már nem volt szükség. A "török út" ilyen értelemben a halogató, a csak színlelt megegyezésre törekvést értjük.)
Egy mai portfolio.hu-n megjelent cikkben a hozzá fűzött saját véleményben pedig egyenesen a következőt állítja a portál:
"A fentiek fényében érdekes, hogy külföldi piaci befektetők a budapesti látogatásaik után úgy látták, tulajdonképpen a kormány is azt várja, hogy a piac kényszerítse ki az EU és az IMF tárgyalóasztalhoz ülését. Ez alapján az a furcsa játék bontakozik ki szemünk előtt, mintha az lenne a tét: ki fog jobban megijedni a magyar csődveszélytől, a magyar politikusok, vagy a nemzetközi működőtőkét (bankokat, vállalatokat) féltő EU/IMF."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.