whos_among_us

2012. április 10., kedd

2 hét múlva jelent az Apple

Apple ügyfél az új 4S készülékkel - wsj.com
Április 24.-én hazai idő szerint este 11 órakor jelenti be az idei első negyedévre vonatkozó eredményeit az Apple. Elemzők az elsősorban az iPhone 4S eladások hatalmas piaci sikere miatt kirobbanóan jól sikerült tavalyi utolsó negyedéves eredmények (13 milliárd dollár profit csak ebben a negyedévben!!) után nem számítanak ennyire kiemelkedő teljesítmény növekedésre, de a többség úgy ítéli meg, hogy az új iPad és a 4S telefonok kereslete és a többi Apple termék összességében fenntarthatják az előző negyedév eladási szintjeit.
Nem olyan rég a J.P.Morgan jelentette be, hogy az iPhone és iPad eladások bővülését várja a következő időszakban. Azt megelőzően a tekintélyes wall street-i Topeka Capital Markets jelezte, hogy az Apple célárát 1001$-ra emeli.
Az Apple részvények árfolyama idén eddig (YTD) 53%-ot emelkedtek. A jelenleg 635$-os részvény ár egy éve még csak 330$ körül volt! Azaz egy év alatt a cég papírjainak értéke közel 100%-ot nőtt! 
Az AAPL-lel tehát igen szépen lehetett keresni és ha igaz lesz a Topeka jóslata, akkor a következő egy évben sem lehet panasza majd senkinek, akinek a portfoliójában ott virít ez a papír! Azonban nem szabad azt sem elfelejteni, hogy ekkora emelkedő után "akár" következhet egy korrekció is (akár épp a Q1-es eredmények hatására!). Ha lesz ilyen korrekció, a Blogger az esést felhasználandó, a papír vételét javasolja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.