whos_among_us

2012. április 12., csütörtök

61% profit növekedést riportolt a Google

Google logo - woxcomputer.hu
A Google ma tőzsdezásrást követően tette közzé az első negyedéves gyorsjelentését, melyben 2,89 milliárd dollár profitot jelentett be (részvényenként 8,75$), ami +61%-os növekedést mutat az előző év azonos időszakához képest! A Google kereső fizetett hírdetéseire történt klikkelések száma - szintén az egy évvel korábbi helyzethez képest - nőtt 39%-ot! (Emlékezetes, hogy az előző negyedév gyorsjelentését követően többek között azért esett a papír árfolyama, mert ez a vállalat bevételeinek zömét jelentő adat nem volt "elég jó".) 
A vállalat alapító vezérigazgatója Larry Page további bejelentést tett: létrehozzák a "nem szavazó" részvény kategóriát, amit elsősorban belső kompenzációs célokra használnának fel. A létrahozatal módja úgy történne, hogy egy meglévő szavazó részvényt kettébe vágnak és képeznek egy fele annyi értékű, de szavazati joggal bíró és egy szavazati jogot nem képviselő részvényt. (az amerikai szabályok ezt bizonyos keretek között megengedik).
A Google részvény az aftermarktban a hír bejelentését követően több mint 2%-ot emelkedett, majd visszasülyedt és valamivel a záróértéke fölé került. (653,88$ +0,44%)
A profitra vonatkozó befektetői konszenzus 9,64$ volt részvényenként, amihez képest komolynak tűnik az elmaradás, így a befektetői öröm nem lehetett tartós.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.