whos_among_us

2012. április 29., vasárnap

Amire a jövő héten figyelnek a befektetők

Folytatódik a jelentési szezon. Ebben az időszakban itt a blogban is kiemelt figyelmet szentel a Blogger az eredményeknek, mivel most a szokásosnál is fontosabb, hogy a befektetői közösség lássa, valóban nincs lassulás a világ vezető gazdaságaiban és az azokat toló cégeknél.
Az eddigi eredmények igen bíztatóak, főleg a hightec szektor produkált kiemelkedő eredményeket (igaz, az ilyen papírokat tömörítő NASDAQ composite index emelkedett a legjobban az elmúlt negyedévben). A jelentési szezon végén szoktak megjelenni összefoglalók, melyekben szakújságírók összegzik az eredményeket.

Április 30: márciusi chicago-i PMI index (Purchase Manager Index), német kiskereskedelmi érték. 
Május 1: Németországban és az Egyesült Államokban munkanap; Jelentenek: Amdocs, Office Depot, Pfizer
Május 2: Németországból munkanélküliségi adatok és gyártási beszerzési vezetői index adatok érkeznek; EU szintű munkanélküliségi adat; USA-ból havi gyári rendelések adata érkezik; Jelentenek: MasterCard; Symantec, Time Warne, Visa, Yelp, Zillow.
Május 3: EU: gyártói árindex, Mario Draghi ECB vezető beszéde; Jelentenek: Adidas AG, Beiersdorf AG, Checkpoint Systems, Lufthansa, First Solar, France Telecom, Gartner, General Motors, HeidelbergCement AG, Hyatt Hotels, Iridium Communications, Kraft Foods, LinkedIn, Man, METRO AG, Sara Lee, TESCO,
Május 4: USA: munkanélküliségi adatok EU: beszerzési mgr index és kiskereskedelmi adatok. Jelentenek: Estee Lauder, Opera Software ASA, The Washington Post.

Tehát a csütörtök lesz az esemény-dús nap a héten.

4 megjegyzés:

  1. Hogyan befolyásolja a rövidtávú kereskedési stratégiádat egy várható jelentés?

    VálaszTörlés
  2. Ha a cégtől jobb eredményt vársz, mint az elemzői konszenzus értéke vagy pláne ha kiugró eredményt gondolsz, akkor belevásárolsz a részvényekbe, majd izgulsz, hogy "bejöjjön" a tipped. :) A mostani jelentési szezonban az Apple és az Amazon esetében volt olyan érzésem, hogy várakozáson felüli lesz eredmény, de sok befektető pesszimista volt, mivel pl. az Apple papírjait erősen túlvettenk gondolták és voltak egyéb pesszimizmusra okot adó előzetes jelek is (pl. az egyik chip szállító termelési nehézségei vagy a Verzion iPhone eladásainak tervektől történő lemaradása).
    Az ellenkezője is igaz persze: ha egy cégről vagy az általa képviselt iparágról azt sejted, hogy nem lesznek jók az eredményei, eladod vagy/és shortolod a papírjait.
    Van úgy is, hogy az ember nem tudja mit is gondoljon az épp jelentés előtt lévő cégről, akkor (pláne ha nyerőben vagy) legjobb ha eladod a papírokat.
    A jelentési szezonban számos cikk jelenik meg a különféle tőzsdei sajtótermékekben, blogokon, ahhol a legkülönböző elemzők, befektetők, szakújságírók igyekeznek összefoglalni a várakozásokat. Az sokkal érdekesebb, hogy az adott eredményeket a piac mennyire fogadja jól és "mennyire eléegek", van hogy a jó eredmények sem elég jók egy komolyabb ugárshoz és néha a rossz eredmények ellenére sem esik az árfolyam vagy legfeljebb pár órára ami után elkedődik ismét a kereslet ami viszi felfelé az árat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösz :)

      Megtörtént már veled, hogy a piac átugorta a stoppodat (mondjuk egy jelentés után) az előző napi záróár és a köv. napi nyitóár között?

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.