whos_among_us

2012. április 9., hétfő

Indul a gyorsjelentési szezon!

ALCOA reklám az 1950-es évekből - methodshop.com
A tőzsdei vállalatok első negyedéve idén lezárult. A börzén lévő cégek a világon mindenfelé negyedéves gyorsjelentéseiket készítik a befektetők tájékoztatására. Az indexek csúcs közelében vannak, így jól látható, hogy a befektetők várakozása magas. Azonban elemzők hűtik a kedélyeket és többnyire arra figyelmeztetnek, hogy nagyobb eladói hullám jöhet, mivel a befektetők úgy érzik a (magas) árfolyamokhoz képest a hamarosan tényként publikált első negyedéves EPS (earing per share) mutatók több esetben elmaradhatnak a várakozásokhoz képest. A gazdaság még sem tudott akkora tempóra váltani, mint amit a csúcsok közlében lévő indexek (részben a befektetők várakozására) mutatnak. Részben ennek okán sokan óvatosságból a Húsvétot megelőzően már lezárták vagy elkezdték lezárni pozícióikat, ami az előző heti árfolyamok alakulásán is látszott.
A gyorsjelentési szezont hagyományosan az alumínium gyártás óriása, az Alcoa kezdi: április 10.-én az amerikai tőzsdezásrást követő időpontban teszi közzé jelentését, ami az after marketben már éreztetheti hatását, de az előzőetes negatív várakozások miatt már a keddi nap folytatódhat a tőzsdei rossz hangulat.
Még kedden jelent a kisebb cégek közül a NASDAQ-on szereplő Standard Microsystems is.
Szerdán kis-közepes cégek jelentései következnek (lásd lent). Csütörtökön pedig a Google teszi közzé első negyedéves számait. Pénteken a J.P.Morgen és a Wells Fargo teszi ugyanezt.
A fontosabb heti makro adatok közül: hétfőn februári amerikai nagykereskedelmi adatok;szerdán heti amerikai olaj készlet adat, valamint bézsbook; csütörtökön heti munkanélküliségi adatokra figyel a piac elsősorban; pénteken publikálják a márciusi fogyasztói árindexet és a michigan-i fogyasztói szentiment indexet, valamint lesz egy Bernanke beszéd is.
Az alábbi táblázat összefoglalja a héten várható jelentéseket:

Kedd              AA, SMSC
Szerda            ADTN, APOG, PGR, TITN
Csütörtök        GOOG, FAST, JBHT, RAT, LDK, LAYN
Péntek             JPM, WFC, INFY, SJR

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.