whos_among_us

2012. április 5., csütörtök

Legjobb bankbetétek listája - penzcentrum.hu

retro persely - betetakciok.hu
A penzcetrum.hu mai cikke tette közzé a jelenleg a piacon elérhető legjobb betéti konstrukciókat.
A cikk elismétli, a hazai lakosság legkedvesebb befektetési formája mind a mai napig a bankbetét. Lényegében az emberek többsége mást nem is nagyon ismer, a bankok pedig más megtakarítási terméket nem reklámoznak.
Pedig szép summa van a betétekben, ami ráadásul folyamatosan nő is a cikkben szereplő grafikon szerint.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis összefoglaló táblázat van abban a cikkben, amire linkelsz, kösz.

    Érdemes megnézni, hogy egy-egy banknál mit jelent az "új pénz", hogyan számolják, hiszen sokszor ez az előfeltétele az akciós bankbetéteknek, mennyibe kerül az utalás egyik helyről a másikra, egyből leköthető akciósan vagy valójában 2 számlát kell nyitni...stb. Van olyan hely, ahol, ha hamarabb hozzá nyúlsz a pénzedhez, akkor elveszted a kamatokat, van, ahol azért a kivett pénzrészre a 7%-t megkapod. Van, ahol előre meg kell mondani a címleteket, van ahol nem kell. Szóval nagy a különbség egy-egy ajánlat között, de egész jól össze lehet őket hangolni.

    Ha ez az egyik legbiztonságosabb módja a befektetésnek, s az ember ráér őket tologatni, igazából mi szól ellenük?

    VálaszTörlés
  2. A betét ellen nem szól semmi! :)
    (Már feltéve, hogy nem egy épp csődbemenő bankban van a pénzed.)
    Inkább azt szoktuk problémaként felemlegetni, ha valaki nem portfolióban gondolkozik, amikor a megtakarításairól van szó.
    A portfolió nem feltétlenül azt jelenti, hogy a pénzét valaki kockázatos(abb) pénzügyi eszközökben tartja, hanem inkább azt, hogy tudatos a felépítése.
    A cikkhez: bankok konstrukciói annyira eltérőek, hogy mindíg alaposan el kell olvasni, utána kell kérdezni PONTOSAN, hogy szól az adott betét akció, milyen feltételei vannak, stb. (Pl. sok helyen csak új pénzre vonatkozik és csak 1-2 hónapra, van amikor hosszabb idejű lekötés első pár hónapjára ...)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.