whos_among_us

2012. április 14., szombat

Péntek 13

A mai nap piaci és piacokat érintő, befolyásoló történések:
  • Európai idő szerint hajnalban tette közzé Kína az első negyedéves GDP növekedését, ami elmaradt a várt értéktől. A Kínai Statisztikai Hivatal 8,1%-ot jelentett, míg a piaci várakozás 8,3% volt. Figyelembe véve, hogy az előző negyedévben ez az érték még 8,9% volt, a kínai gazdaság lassulása kézzelfoghatóvá vált.
  • Nem sikerült Észak-Koreának a műhold fellövésnek álcázott nagyhatótávolságú rakéta kísérlete. A magyar idő szerint éjszaka végrehajtott kilövést követő percekben a rakéta a darabokra tört és egyetlen része sem érte el a világűrt.
  • Új csúcsra ugrott ma az 5 éves spanyol CDS felár. 16 bázisponttal, 492-re szökött érték történelmi csúcs! A folyamat romlását mutatja, hogy délutánra a 10 éves államkötvények hozam szintje az addigi 5,8%-ról 5,9%-ra emelkedett. (Kedden és szerdán 6% fölé is keveredett az érték.) A spanyol kötvény hozamok növekedése indikatív módon az olasz hozamokat is feltolták. A 10 éves olasz állampapír hozama megközelítette az 5,5%-ot.
  • Jelentett a J.P. Morgan, még hozzá nem is akármit! A befektetők által árgus szemekkel figyelt EPS érték (egy részvényre jutó profit) 1,31$ lett a várt 1,18$-ral szemben. A papír ára így már a kereskedés indulása előtt 1,9%-ot ugrott. A gyorsjelentés részleteit a linkre kattintva olvashatja mindenki.
  • Jelentett a Wells Fargo is és kitűnő számokat tett közzé! A bank 75cent-es EPS-t publikált szemben a várt 73cent-es értékkel. Egy év alatt 13%-ot nőtt a pénzintézet profitja, ami szép eredmény.
  • A michigani körzeti fogyasztói bizalmi index a várt alatt maradt. A befektetők stagnálást vártak, azonban a márciusi 76,2-es érték helyett csak 75,7-es érték adódott a fő indexre. Az indexről bővebben itt.
  • Magyar tőzsde: a BUX -2,8%-os, az OTP -6%-os mínuszban zárta a napot.
  • EUR/USD, arany: 1,3078-ra esett. A dollár erősödésével az arany is elkezdett esni.
A piac ma hatalamsat esett. A vezető tőzsdei indexek főleg a rossz kínai és spanyol adatokat szenvedték meg, függetlenül a jó gyorsjelentési eredményektől. Elemzők szerint az amerikai piacban bőven van még kraft az emelkedéshez. Az európai piaccal kapcsolatban azonban sokan figyelmeztetnek trendfordulóra. Mások technikai alapon vízionálnak piaci trend fordulót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.