whos_among_us

2012. április 2., hétfő

Takarítás? Bevásárlás?

Portfolio felszámolás, átrendezés? - MarketWatch.com
A címben megfogalmazott kérdéseket természetesen egy család is feltehette volna a konyhában. Azonban ezek a kérdések most a 2. negyedév kereskedési stratégiájára vonatkoznak. A hétvégi posztom már elkezdett foglalkozni a kérdéssel. A MarketWatch újságírói mai összeállításukban folytatták az elmélkedést. 
A második negyedév jellegzetessége - statisztikai alapon - hogy az április erős, azonban a május és a június gyengébb, oldalazó, esetleg ereszkedő, akár eső lehet. Sokan a "stratégiát" követve ezt az időszakot arra használják ki, hogy április végén, május elején kiszállnak a tőzsdei befektetéseik egy részéből vagy egészéből (a kockázatosabbakból mindenképp) és a felszabaduló pénzüket addig kevésbé kockázatos likvid instrumentumokba csoportosítják át, hogy aztán majd ősszel (szeptemberben, de van aki csak október végén, mert statisztikailag az év vége - október után - szokott kimagasló tőzsdei teljesítményt adni) ismét beszálljanak. 
A MarketWatch szakpublicistái különféle tanácsokkal, ötletekkel készültek a befektetők részére. Érdemes átböngészni, aki gondolkozik azon, hogy változtasson valamit portfolióján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.