whos_among_us

2012. május 14., hétfő

Facebook IPO

Facebook IPO - americanscience blog
A Facebook tőzsdei bevezetésének hatósági engedélyezése jelenleg zajlik, a tervek szerint május 18.-án indul a kereskedése a NASDAQ-on. A befektetőket megosztja a kibocsátást: sokan túlértékeltnek tartják a várhatóan 28-35$ közötti árat. A legfontosabb probléma a FB növekedési kilátásai és ezen belül is főleg az árbevétel és profit termelő képességének alakítása. Ehhez soska szerint jelentősebb változtatásokat kell végrehajjtani az alaklamzás jelenleg megszokott működésén.
Mások hatalmas üzleti potenciált látnak a FB-ben rejő kapcsolati és egyéb, részben fogyasztási adatoknak. A Blogger véleménye követi az elemzői konszenzust, miszerint a kibocsátási ár jó lehetőség és fair árszintet képvisel. Komoly esélyt látok rá, hogy az első kereskedési nap igen hatalmas érdeklődés várhat a papírra vételi oldalon.

A portfolio.hu közöl egy CNBC által összetett listát olyan részvényekből, melyek jó eséllyel profitálnak majd a FB IPO-ból és amelyeket javasolnak a portfóliókba.

A CNBC még korábban jelentetett meg egy cikket a NASDAQ 100 indexbe bekerülésről is. Úgy hírlik a cég azért döntött elsősorban a NASDAQ-on történő IPO-ról, mert a lehető leggyorsabban szeretne bekerülni az egyik nagy indexbe, mely biztosítja, hogy az ndexeket tulajdonló nagy alapok is nagyobb mennyiségben vegyék illetve tartsák a papírt. Nos, a NASDAQ időközben "fű alatt", kiadott egy sajtóközleményt, miszerint a korábbi indexbekerülési szabály megváltozott (ehhez korábban minimum 2 évnyi kereskedés kellett korábban), ez az idő jelentősen zsugorodott. Az új szabály szerint 3 hónap is elég.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.