whos_among_us

2012. június 30., szombat

Ajánlott amerikai részvények a 2. vonalból

Az amerikai részvény piacon újra bikáké a terep. A májust elintézték a medvék rendesen, de a június már határozottan emelkedő - még ha nagy volatilitás mellett is - az amerikai részvény tőzsdéken.
A blue chip részvények közül jó párral rendszeresen foglalkozik a blog, de most tegyünk terítékre pár újabb ígéretes cégpapírt.

1.) A pizzások
Az amerikai diszkont pizza piacon két nagy lánc verseng a fogyasztókért: a Papa John's International (PZZA) és a Domino's Pizza (DPZ). Az utolsó negyedéves eredményeiket a MarketWatch cikke foglalja össze. Ennek alapján a PZZA utolsó negyedéves eredményei jobbak és a papírjainak tőzsdei értéke is 2010 óta szépen, lényegében komolyabb törés nélkül, menetel északnak. A cég agresszív kereskedelmi politikája és folyamatos terjeszkedése biztosíthatja a hajtóanyagot. PZZA vétel!

2.) Földgáz
Az Exco Resources (EXCO) - az Egyesült Államok egyik vezető földgáz kitermelője - papírjainak értéke az utóbbi hónapokban inkább esett nagyjából a földgáz árával együtt. Amint az az árupiacokat figyelők körében ismert, a földgáz (Észak-Amerika) ára - elsősorban a tározókban (Henry HUB) hihetetlenül felhalmozódott és a nagy mennyiségben rendelkezésre álló, még kitermeletlen készletek következtében sok éves mélységbe esett. Azonban az utóbbi hetekben a főldgáz ára újra erőre és emelkedőre kapott, miután a vártnál kisebb készlet szintekről érkezett jelentés, plusz a befektetők úgy gondolják, hogy az idei igen forró nyár jelentős villamos áram szükségleti csúcsokat követel majd, amit az olcsó gázzal működő erőművek beindításával szolgálhatnak ki rendszer szinten. A kereslet pedig emeli a történelmi mélységben lévő földgáz árát. Ezzel párhuzamosan a kitermelő cégpapírjainak értéke is megindultak felfelé.
EXCO óvatos vétel!

3.) Nyomtatás 3D-ben
A 3D nyomtatás úttörője a 3DSystems (DDD), mely technológiát egyre több helyen alkalmazzák: gyártmányok prototípusához, oktatásban, formatervezésben, áramlásvizsgálatokhoz, modelleknél, stb
A technika bővülő hozzáférhetőségének következtében a cég eladásai bővülnek. A cég papírjai év eleje óta jelentős hegymenetben vannak. Trend is your frend! DDD vétel!

4.) Otthon a vadonban
Arctic Cat (ACAT). A Minnesotta állambeli cég az egyik legismertebb márka a motoros szánkók, a quad csodák piacán. A részvény árfolyama tavaly év vége óta emelkedik. Az emelkedés a globális rosszkedv hatására májusban megtorpant és az előzőleg 47,5$ közelében csúcsot talált árfolyam 31$ közeléig esett. Azóta az árfolyam ismét emelkedőre fogta és 35$ közelében zárta a hetet. Az egyik kisebb bróker cég vételi ajánlást adott ki pár napja a papírokra 44$-os célárfolyammal.
A Blogger véleménye szerint a cég nagyon gyosan jutott nagyon magasra (egy éve még 12 dollár körüli volt a  papírok árfolyama). Nem lesz egyszerű a cégnek az ennek mentén felkorbácsolt befektetői várakozásokat hoznia. Egy váárakozásokhoz képest valamivel rosszabb negyedéves redmény az árfolyamot lefelé húzhatja, de a jobb eredmény - akár - jelentős befektetői bizalmat és nagy vételi kedvet hozhat a papírra. Spekulatív vétel, szűk stoppal akár szép eredményt is hozhat.

5.) Online hitelezés
A Tree.com sok amerikai számára ismert és használata egyre népszerűbb. A cég összehozza a hitelezőket és a hitel igénylőket. A cég árfolyama tavalyi év vége óta folyamatosan nő . A novemberi 5$ körüli szintről 11,5$ közelébe emelkedett az ár. Az elemzők további emelkedést várnak, mivel az amerikaiak is az egyre olcsóbb hiteleket keresik, az eszköz komoly segítség. Vételre ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.