whos_among_us

2012. július 9., hétfő

Heim Péter szerint nyugdíjcsökkentés kell

Heim Pétert a Blogger elsősorban alapkezelőként kedvelte. Az Aegon Alapkezelőnél szép sikerek mellett kezelte sokáig az Atticus alapokat (Alfa és Béta). Heim jobboldali közgazdászként rendszeresen fogalmaz meg a kurzus gazdaságpolitikájával ellentétes vagy legalábbis azzal nem megegyező irányú véleményt. A Századvég elnöke mostani nyugdíjcsökkentésre tett véleménye is ilyen.
A Bloggernek régi véleménye, hogy a nyugdíjakat progresszíven csökkenteni kell. Azonban ennek csak úgy van értelme, ha egyértelművé tesszük a nyugdíjasok számára, hogy az elvett pénzt mire költjük. Ha ez a pénz az oktatási rendszerbe vagy az egészségügyi rendszerbe megy, az vélhetőleg sokkal inkább vállalható, mintha a kitudja-mire.fordítjuk-majd országvédelmi alapba vagy más hasonló, az ország általános finanszírozására megy. Az ország a jelenlegi nyugdíj szintet nem képes fenntartani.
A Blogger azonban továbbra sem ért egyet Heim Péter azon véleményével, miszerint a nyugdíjaknak és a gyerekek számának összefüggésben kell állnia! A gyerektelenség vagy a gyerekek alacsony számossága nem minden esetben az egyén döntésének kérdése és fordítva, a sok gyerek "önmagában" sem minden esetben "érdem".
A Blogger továbbra is kitart azon véleménye mellett, hogy a nyugdíjakat fokozatosan teljesen le kellene választani az államról és sokkal rugalmasabb nyugdíjbavonulási lehetőségeket kell biztosítani az idősebbek részére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.