whos_among_us

2012. július 24., kedd

Apple

Az Apple 3. negyedévének jelentése ma piac zárást követően került a sajtó elé. Ahogy az várható volt az eredmények jók, DE nem elég jók! EPS: 9,32$, ami 1,04$-ral marad el az elemzők által várttól. Az árbevétel 22%-ot nőtt az előző év azonos negyedévéhez képest. 26 millió iPhone és 17 millió iPad, 4 millió Mac fogyott a negyedév folyamán. Az elemzők azonban 28 millió iPhone fogyására számítottak. Az iPad eladások azonban meghaladták a várakozásokat.
A részvény az after marketben jelenleg 5%-nál nagyobb esésben van.
Blogger véleménye: 1.) az AAPL minden negyedévben nem ütheti már ki a plafont. Az eladások lassulása normális 2.) Q3-ban nem volt a cégnek semmilyen "nagy bejelentése", piacra lépése a sikertermékek közül és az év ezen időszaka jellemzően nem a tartósfogyasztási cikkek nagybevásárlásáról szól. 3.) A 22%-os árbevétel növekedés így is igen szép! 4.) Az iPhone 5 várhatóan ősszel indul és minden tech elemző szerint nagy dobásnak néz ki! Ehhez jó beszálló lehet ez az ár.
Mindent összevetve: az Apple papírok árfolyamában a befektetők az innovativitást keresik, illetve az eladható innovativ megoldásokat. Ha be tudja bizonyítani a cég, hogy vannak a tarsolyában innovatív megoldások, amik jelentősen piacképesek, akkor az árfolyam meglódulhat. Az iPhone 5 őszi debütálásán sok minden kiderülhet. A Blogger az iPhone 5-re fogad!

UPDATE: Érdemes elolvasni Sr. Tom Lloyd marketwatch.com-on megjelent esszéjét az Apple tegnap esti eredményeivel kapcsolatban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.