whos_among_us

2012. augusztus 1., szerda

Szóbeszédek az Apple körül, ugrik az ár

iPhone 5 - apple-iphone-5-guides.blogspot.hu
Sok minden történik a világ legnagyobb cégének háza táján!
Egy pár napja közzétett gyorsjelentés szerint a cég növekedési üteme valamivel elmaradt az elemzői várakozásoktól és az árfolyam komoly esésnek indult. A befektetőket főleg az iPhone eladások alacsonyabb számai rettentették meg. A hírtelen esés megállt és jó lehetőséget kínált új beszállókra a szint. Majd szintén pár napja felröppent a hír, miszerint a cég tárgyalásokat folytat a Twitter megvásárlásról. ... és lássanak csodát ettől a pletykától a trend azonnal fordult és hatalmas emelkedőre fogta a papír. Később újabb pletyka jelent meg a sajtóban, hogy a Twitterrel a tárgyalások megszakadtak a túl magas vételár okán. 
Majd egy még újabb piaci pletyka tüzelte az árfolyamot. A szóbeszéd szerint közeleg az Apple részvények szétvágása, ami a tapasztalatok szerint növeli a kersletet és általában árfelhajtó hatású. Továbbá a pletyka szerint a szétvágással egyidejűleg a papír bekerülhet a 30 elemű DOW indexbe is.
A papír árfolyma így ma a Xetrán 500€ fölé is került, az amerikai kereskedést 616$ fölött kezdte.
A pletykát a cég képviselője azonban meggyőzően nem cáfolta, igaz nem is erősítette meg.
A hírtelen jött túl magas árakra sokan profit realizálásba kezdtek, nem megvárva a pletyka elűltét és az árfolyam romlását. A cikk publikálásakor az AAPL a Xetrán 497€ közelében, a NASDAQ-on 611$ környékén kereskedik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.