whos_among_us

2012. szeptember 3., hétfő

Arany, ezüst, platina

A pénteki Bernanke beszédet követően (ahol a FED elnöke belengetett egy QE3-at - konkrét időpont nélkül) a nemesfémek hatalmas rally-ba kezdtek.
Az ezüst a beszédet megelőzően 30,5$/uncia árfolyam alatt mozgott, a beszédet követően folyamatos emelkedésben van és mára 32$/uncia fölé került az árfolyam!
Az arany már a beszédet megelőzően is emelkedésben volt, mivel számítani lehetett valamifajta bejelentésre vagy legalábbis utalásra a kötvényvásárlás újraindítására vonatkozóan. A beszéd indulásakor az árfolyam valamivel 1660$/uncia felett volt. A beszéd indulásakor azonban leesett 1650-re az árfolyam, majd nagy ugrással megindult felfelé és a nap végére 1690$/uncia fölé került az ár. Onnan az árfolyam már inkább stagnált.
A paltina is szép emelkedésben van. A fém esetében az emelkedést a dollár gyengesége mellett az elhúzódó, véres dél-afrikai bányász sztrájk is előmozdítja. A világ platina kitermelésének kb 80%-át ez a bánya adja, így a kitermelés kiesése, emeli tovább a platina világpiaci árát.
A nemesfémek erősödését nagyban segítette a dollár gyengülése, mely július vége óta trendszerű és vélhetőleg a trend egyenlőre marad, ha nem is várható a gyorsulása. Az elemzők a következő időszakban továbbra is inkább felfelé várják a nemesfémek árfolyamát, így a korrekciókat vételre lehet felhasználni.

Arany ára az utolsó 3 kereskedési napon - kitco.com

Ezüst ára az utolsó 3 kereskedési napon - kitco.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.