whos_among_us

2012. szeptember 4., kedd

Irány Amerika!

Az ősz visszatértével a befektetők közül is lassan mindenki visszatér a hétköznapokba és ilyenkor a tőkepiacok is újra megtelnek forgalommal. Habár a szeptember hagyományosan az év "gyenge" hónapjai közé tartozik (a legnagyobb tőzsdei indexek statisztikai alapon szeptemberben és október első felében csökkennek és október végén, novemberben indul általában komolyabb emelkedés), egyes részévények még a rosszabb hónapokban is teljesíthetnek kiválóan. Elemzők az idei szeptemberre vonatkozóan inkább a tőkepiacok további emelkedését várják. Piaci szempontból unalmas szeptemberre minden esetre nem kell számítani!
Egy korábbi bejegyzésben már szemezgettem a részemről figyelemre méltónak ítélt amerikai részvényekből. Az itt terítére került vállalatok (PZZA, XCO, DDD, ACAT, TREE) lényegében azóta is emelkednek. Érdemes tovább mazsolázni a részvények között!

Agrium Inc. (AGU)
AGU árfolyama az elmúlt egy évben - seekingalpha.com
A cég mezőgazdasági vegyianyagokat, elsősorban műtrágyát gyárt. A világon mindenfelé az egyre nagyobb termésátlagok elérése és az egyre több termelésbe bevont gyengén termő terület művelhetősége érdekében jelentősen nő a műtrágya fogyasztás, a cég részvényei az idén - egy korrektív szakasztól eltekintve - inkább emelkedőben annak. Az elemzők hosszabb távon további emelkedést vetítenek előre.

Amerikai lakásépítő vállalatok
Az Egyesült Államokban az építőipar kezd kilábalni a válságból, legalábbis erre utlanak a lakásépítésekre (építési engedély igénylések és kiadott lakhatási engedélyek rendszeresen publikált száma) vonatkozóan publikált makroadatok és a lakás építésekre specializálódott középvállalatok tőzsdei értékének növekedése.
Ebben a kategóriában a Blogger a következő cégek papírjait ajálja olvasóinak:
TOL árfolyama az elmúlt egy évben - seekingalpha.com
Toll Brothers Inc. (TOL),
D. R. Horton Inc. (DHI),
M.D.C. Holdings Inc. (MDC), 
Lennar Corp. (LEN), 
Ryland Group (RYL),
KB Home (KBH)




Under Armour (UA)
UA árfolyama az ellmúlt egy évben - seekingalpha.com
Egy sokaknak már ismert és sokak számára még ismeretlen sport és szabadidő ruházati termékek forgalmazásával foglalkozó cég, mely egyenlőre főleg az Egyesült Államokban "tarol", bár a netshopján már forintban is elérhetőek portékái. A cég nettó árbevétele a Q2-es jelentés szerint 27%-ot emelkedett az egy évvel korábbi eredményhez képest. Nagy kérdés, hogy a cég tudja-e tartani az eddigi impresszív és a piac által elvárt növekedési ütemet.

Colgate-Palmolive (CL)
CL árfolyama az elmúlt egy évben - seekingalpha.com
A jónevű befektető Bill Ackman előszeretettel fektet FMCG cégekbe, így a P&G és a Clogate-Palmolive is szerepel a befektetési listáján. A cég papírjai lényegében egész évben növekedésben vannak. A szektor legnagyobb szereplői elsősorban a fejlődő országokban tudják értékesítéseiket növelni. A cég papírjai az osztalék nagysága miatt is kedvelt a befektetők körében. A CL az osztalékkal és a papír értékének növekedésével együtt idén már szép hasznot hozott tulajdonosainak. A Blogger az elemzők többségével együtt továbbra is jó befektetési lehetőséget lát a papírban, bár egy korrekciót talán érdemes kivárni a vásárlással.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.