whos_among_us

2012. október 23., kedd

Esés és félelem

Ezek a medvék még nem a piacon
hanem a kamcsatkai vadonban vannak
- wcsrussia.org
Egy hete hatalmas esésben vannak a piacok. Múlt hét csütörtök óta a DOW 321 pontot esett és csak ma 243 pontos volt a zuhanás. A DOW 30 komponenséből ma csak az Intel és a Microsoft tudott a pozitív tartományban zárni. A legnagyobb, 9% felett a du Pont és 4% feletti esést a 3M szenvedte ma el. De az Alcoa és a HP is 3% felett zuhant.
A többi amerikai és európai index is komoly zuhanásban fejezte be a napot.
A Q3-as eredményeket bemutató és sorra megjelenő gyorsjelentések összképe rosszabb, mint amire korábban a piac számított. Európából pedig továbbra is ijesztő hírek érkeznek (most újra Spanyolországból). A részvény piac, egy májusi korrekciót is tekintetbevéve, folyamatosan emelkedik év eleje óta. Az indexek csodás magasságokba kerültek úgy, hogy közben a világgazdaság állapota drasztikusan nem javult. (Bár kétség kívül az utolsó makrogazdasági adatok, elsősorban az Egyesült Államokban ismét okot adhatnak bizalomra.)

A részvények mellett az árupiaci termékek is jelentős esésben vannak. Az amerikai könnyűolaj (WTI) árfolyama jelentős esést szenvedett el az elmúlt napokban. A blogbejegyzés időpontjában a WTI hordónkénti ára $86,52-re ereszkedett. A Brent pedig $108,2-ra csökkent.
Ereszkedett a nemesfémek ára is. Az arany unciánkénti ára az október 17.-ei $1750 feletti árszintekről ütemesen csökkent $1700 környékére. Az ezüst pedig a $34,5 környékéről $31,7 környékére csökkent.

A dél-európai országok kötvényhozamai gyors ütemben emelkedni kezdtek a rossz hírek hatására. Az olasz hozamok több mint 2,1%-kal, a spanyol hozamok közel 2,7%-kal nőttek csak ma! Az EUR/USD kereszt 1,3-on fejezte be ma a napot. A dollár erősödése szinte kötel

Ahhoz, hogy az eső trend megforduljon kellenek a jó hírek, pletykák elsősorban a világgazdasági szempontból fontos gazdaságokból!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.