whos_among_us

2012. október 26., péntek

Jelentettek!

A Yahoo! új vezérigazgatója, a Google-től
átigazolt Marissa Mayer, aki új startégiát épít -
a vállalat a jelentési szezon egyik pozitív meglepetése
- bizjournals.com, photo from Reuters
A héten a fontos makró adatok mellett minden befektető és elemző a nagy vállalatok gyorsjelentéseit figyeli. A várakozásoktól elmaradó "trend" a cégek egy jó részénél töretlen, bár a nagy indexek meredek esése tegnapra megállt és északi irányba mozdultak.
Néhány, a héten jelentő vállalat eredménye (a teljesség igénye nélkül):
  • Hétfőn jelentett a Yahoo!, mely szép meglepetést okozva a várakozásoknál kövérebb árbevételt és profitot tett közzé. A jelentés szerint a cég 3. negyedéves profitja 3.16 milliárd dollár, ami $2.64-t jelent részvényenként! A Yahoo! egy éve a 3. negyedévben 298.3 millió dollár profitot termelt, azaz részvényenként csa 23 centet. Az EPS 35 cent lett vs az elemzők által várt 23 centes érték. A befektetők hatalams örömmel fogadták a hírt.
  • Felülteljesített a Facebook is. A vállalat a kedden közzétett árbevétele 1,26 milliárd dollár a 3. negyedévben, míg az elemzők mindössze 954 millió dollárt becsültek. A befektetők megörültek a hírnek. A papír árfolyama rakéta sebességgel $19 környékéről $24 fölé ugrott. Igaz a papír értéke azóta $22,4 környére csúszott.
  • Az online film kölcsönzéssel foglalkozó Netflix számai elmaradtak a várakozásoktól és így a papír ára is szakadt 15%-ot. A cég kedden közzétett árbevétele jelentősen elmaradt a Wall Street által várttól.
  • Kedden jelentett a DOW komponens 3M is. Az eredmények itt is várt alattiak lettek: elsősorban az eladások és a cég várt profitja terén nem volt elégedett a piac. A 3M  csökkentette a profit várakozását "a jelenlegi gazdasági helyzetre tekintettel". Az árfolyam $92,5-ról $89,5 környékére csökkent és az árfolyam ereszkedése a hét további részében is folytatódott.
  • American Electric Power is jelentett szerdán. A számok itt is rosszabbak a vártnál. A cég $487 millió profitot jelentett, ami $1 egy részvényre vetítve, míg a cég egy éve még $928 millió árbevételt és $1.92 egy részvényre jutó eredményt riportolt. A cég árfolyama csökkent a hét folyamán.
  • AT&T: 63 centes részvényenkénti profitról számoltbe szerda reggeli jelentésében. Az elemzők midössze 60 centet vártak. A cég árbevétele 0,1%-kal csökkent az előző év hasonló időszakához képest. A részvények piac nyitás előtt szolid 0,4%-os emelkedéssel reagálták a számokat. Az AT&T árfolyama a héten a globális részvénypiaci negatív hangulat miatt kb $1,5-t estek.
  • Az elsősorban az észak amerikai üditőital piacon ismert Dr Pepper Snapple, mely a Coca-Cola és a Pepsi ezen a piacon talán legfontosabb konkurense, kiváló eredményeket kommunikált szerdai jelentésében. A cég $179 millió profitot jelentett be, ami 84 cent részvényenként, míg tavaj ez a szám ebben az időszakban csak 154 millió dollár és 71 cent volt. Az elemzői konszenzus is csak részvényenként 77 cent profittal számolt. Az árfolyam 12%-ot ugrott a 16%-os profit növekedés hírére!
  • Symantec Corp: riportolt profit $193 millió, azaz 27 cent részvényenként. Egy éve ezen értékek with csak 182 millió dollár és 24 cent/részvény volt. A részvény ára $17,4-ról $19 fölé száguldott a hírre. A cég árbevétele is enyhén emelkedett az előző évhez képest.
  • Zynga: a cég a várnál jobb árbevételről számolt be, de az igazi meglepetés az a 200 millió dolláros részvény visszavásárlási program, amit a vezérigazgató jelentett be október 21.-én. A hírek hatására a korábbi $10-os kibocsátási ár töredékére csúszott árfolyam megugrott és több, mint 13%-ot emelkedett. A befektetők örültek annak a hírnek is, miszerint a cég és a Bwin az Egyesült Királyságban valós pénzzel szervez internetes póker és casino játékokat.
  • Majdnem 12%-ot ugrott az internetes kiskereskedelmi ajánló vállalat, a Yelp árfolyama. miután a vállalat közölte, hogy a november 1-re datált gyorsjelentésében a korábban vártnál magasabb árbevételről számol majd be. 
  • Jelentett a Boeing is! A repülő gyártó óriás 6%-os Q3-as profit csökkentésről számolt be, de árbevétele nőtt 13%-kal. A papír piaci ára $2-ral erősödött a bejelentéskor, majd fokozatosan $75 környékéről $70,6 környékére csúszott az árfolyam, mivel a cég árbevétele lényegében elmaradt avárt  $20 milliárd feletti értéktől.
  • Október 25.-én jelentett az Amazon, melynek árfolyama esésnek indult és $228,19-ról $205 környékére esett az ár az aftermarketben, majd $219 környékére korrigál. A cég a vártnál lényegesen rosszabb eredményekről számolt be, melyet a piac azonnal beárazott.
  • Október 25.-én jelentett az Apple is, melyet talán a legtöbb befektető és elemző figyelt ezen a napon. A részvényenkénti profit, $8,67 lett (tavaly $7,05, de az elemzők $8,75-öt vártak). Az árbevétel a riportolt negyedévben $35,97 milliárd volt (szemben a tavalyi $28,27 milliárddal és a Wall Street által várt $35,8 milliárddal - tehát a top line-ban felülteljesített a vállalat). A cég a negyedéves osztalékát $2,65-ban jelölte meg. A jelentésből kiderült, hogy 26,9 millió darab iPhonet és 5,3 millió iPod-ot, továbbá, 4,9 millió darab iMac-et adott el a riportolt negyedévben. Az árfolyam az aftermarketben $585 közelébe esett majd visszaemelkedett $610 környékére. Az Apple számai jócskán elmaradtak a korábban várt és a befektetők által az iPhone5 bevezetéstől remélt értékektől.
  • 3D Systems is jelentett: EPS c32, míg az elemzők c21-et vártak. A cég árbevétele is nagyott ugrott az elmúlt év folyamán: 7,2 milliárd dollárról 13,5 milliárd dollárra a riportolt negyedévben. A papír árfolyama $36-ról $42 fölé emelkedett. (~14%).
  • Expedia Inc: az internetes utazási portál óriás jelentését követően a papír árfolyama majd 15%-ot ugrott! A cég árbevétele 18%-ot emelkedett egy év alatt és elérte az 1,2 milliárd dollárt. (Az elemzők csak 1,17 milliárd-ot vártak.) EPS $1,28 lett vs. az elemzők által valószínűsített $1,26-ral. Az árfolyam $60-ig szökött $50,5-ről a péntek reggeli kereskedésben!
  • Colgate-Palmolive: a cég a negyedévre $627 millió profitot jelentett, ami részvényenként $1,3. Az elemzők $1,33-at vártak. A cég árbevétele 4,27 milliárd USD lett, szemben a várt 4,26 milliárd USD-vel. Az árfolyam alig reagált a hírre.
  • Arctic Cat: a quadokat és motoros szánkókat gyártó cég jelentésére az árfolyam esésnek indult és meg sem állt -10%-ig. Az ACAT negyedéves árbevételét 232,9 millió USD-re becsülték korábban, de a jelentés szerint az csak 229 millió USD lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.