whos_among_us

2012. október 11., csütörtök

Jó nap a luxus piacon

A BOSS egy kínai divatbemutatója -
hatalmas az érdeklődés - inquirer.net
A fejlődő országok rohamos léptekkel termelik ki a saját gazdagjaikat méghozzá a saját léptékükben. Kínában a dollár milliomosok száma átlépte az egy millió főt, de a szuper gazdagok száma is több mint 63 ezer egy minap megjelent sajtó hír szerint. Ezzel párhuzamosan, a nem dollár milliomos, de meglehetősen tehetős réteg is igen csak szélesedik. Fogyasztásuk a világ luxus piacának jelentős részét teszi ma már ki. A helyzet hasonló a többi BRIC országban is. Nem véletlen, hogy a luxus piacon tevékenykedő cégek papírjait a befektetők, portfolió manager-ek igen csak szívesen tartják értékpapír számláikon. Elemzők a luxus piac további bővülését vetítik előre.

Ma két, a luxus piacon tevékenykedő gyártó is felminősítést kapott.
Ralph Lauren (RL): Piper Jaffray (az egyik vezető hongkongi befektetési bank) a papírt semlegesről felülsúlyozásra ajánlotta $182-os célárral. A papír ma $155,98-on zárta a napot. A hír tőzsde nyitás előtt látott napvilágot, így a papír reggel $160 közelébe ugrott rövid időre.

Tiffany & Co. (TIF): az UBS ma $82-ra növelte a TIF célárát, mivel a gyémántok piaci ára lecsökkent, így a cég haszon rése megnőhet. A cég papírjai ma $61,51-en zárták a napot, de reggel az ár $62,7 közelébe ugrott a hírre.

Hugo Boss (BOSS): a német piac vezető luxus márkája szeptember óta emelkedik.Csak ma €1,94-val azaz +2,77%-ot emelkedett a papír ára. A befektetők itt is az erős évvégi ázsiai keresletet kezdték árazni.

Moet Hennessy Louis Vuitton SA (LVMH): tegnapi hír, hogy az LVMH egy sor kereskedő háznál a korábbi semlegesről vételre ajánlott kategóriába került az elmúlt napokban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.