whos_among_us

2012. december 26., szerda

Xbox 720

Az új WiFi-s Kinect Glasses a 3D játék élményeket
hozhatja el a nappalinkba - venturebeat.com
Új szereplők feltűnése várható a játék konzol piacon. Az Electronic Arts (EA) elnöke, Frank Gibeau már idén augusztusban úgy nyilatkozott, hogy mind a Sony, mind a Microsoft részéről várja egy éven belül a PlayStation 4 és az Xbox 720 megjelenését. November végén a Bloombergnek név nélkül nyilatkozó benfentes most megerősítette a hírt, a Microsoft valóban készül az új Xbox platformmal, aminek júniusban legvalószínűbb a piaci bemutatása. Nagyon valószínű, hogy ezzel együtt várható egy új Kinect is, melynek fejlesztésére vonatkozóan számos pletyka és kiszivárogtatás jelent meg a sajtóban.
Számos cikk jelent meg pl. az új Kinect szemüvegről, mely vélhetőleg a 3D-s játékélményt teszi majd lehetővé 2014-től első körben. Egy kiszivárgott roadmap szerint a szemüveg tovább fejlesztett, 4G-s kommunikációs lehetőséggel ellátott változata 2015-től akár a játékon túl, egyéb hétköznapi alkalmazásokhoz is felhasználható lesz.
Bár az új konzolról szinte semmi konkrétumot nem tudni, az nagyon valószínű, hogy Win8-as operációs rendszert futtat majd. Más kiszivárogtatott információk szerint az új eszköz belső kódneve Kryptos, és az eszközt pedig egy Oban nevű, az IBM által fejlesztett és az AMD által gyártott SoC (System-on-a-Chip) chip hajtja majd. Szóltak hírek ennek a fejlesztésnek a problémáiról is. Szintén benfentes infó, hogy az Xbox 720 amerikai ára $299 lesz a 2013-as megjelenéskor.
A Microsoft a sajtó kérdéseire nem ad választ, a pletykákat pedig általában nem erősíti meg és nem kommentálja. Hivatalosan tehát a cég hallgat az új termékekkel kapcsolatban. Egyenlőre.
Új konzolt készít elő a Sony is, melyet Playstation 4 néven emlegetnek. Az információk itt is egy AMD chip-et mondanak a belsejében. A gép piaci megjelenésének idejéről azonban nagyon megoszlanak a vélemények: a legkorábban 2013 második felében, vagy akár 2014 első félévében kerülhet piacra a PS4.
A Nintendó még novemberben kijött a Wii U-val, mely így már az idei évvégén sláger termék lehetett, elsősorban a japán piacon.
Az Xbox 720 piaci elemzői fogadtatása és az ezzel kapcsolatos első felmérések eredményei is jók. A régi Xbox 360 felhasználók egy jó része is lecserélné a megjelenéskor a 2005-ös architektúrát egy modernre és úgy néz ki, hogy a PC piac visszaszorulásával a Gamer-ek is mind nagyobb számban költöznének át egy másik platformra. Elemzők így a keresleti oldalt jónak látják a konzol piacon és a 2013Q3-tól jelentős árbevétel növekedést jósolnak a cégnek, ami jó hatással lehet az árfolyamra.
Egy másik felmérés szerint az amerikai fogyasztók preferálnák a hazainak számító XBOX-ot a két japán konkurenssel szemben.
A felmérések azt is mutatják, hogy a gamer közösséget igazán sem a Google, sem az Apple nem tudja "bevonzani". A Microsoft környékéről származó további meg nem erősített információ szerint a cég ezt a piaci részt meglovagolva készíti elő egy Xbox Surface néven emlegetett, 7 inch-es kijelzőjű, kimondottan játék céljára kifejlesztett tablet piacra dobását.
Összeségében az Xbox piaci sikere bizonyosan komoly löketet adhat északi irányba az MSFT részvény árának. Ha érezzük a "story szagot", érdemes lehet új beszállóként megjelenni a MSFT vevők között. Ha van ilyen papírunk, akkor pedig érdemes lehet kivárni és (ki)tartani.

A kiszivárgott Microsoft roadmap szerint a cég a Kinect szemüveget 2015-re már 4G kommunikációval ellátott és hétköznapi felhasználásokhoz is értékesítené - venturebeat.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.