whos_among_us

2013. január 15., kedd

490 USD alá kerültt ma az Apple részvény ára

Tim Cook kínai látogatása során igyekezett
időt szánni rá, hogy helyi ügyfelekkel is találkozzon -
Reuters photo which reblogged from iphonehacks.com
Jócskán $500 alá zuhant ma be az Apple árfolyama, ami egy jó pár hónapja tartó trend folytatása újabb hírek hatására. A $485,92-os záróár 3,15%-os esést jelent. 
Az egyik információ szerint a cég 50%-kal csökkentette a következő időszakra az iPhone-hoz szükséges alkatrészek megrendeléseit. A másik fontos ütést az árra a Nomura bejelentése tette, miszerint a részvény célárát $660-ról $530-ra módosítja, ami szinte megegyezik a pár nappal korábbi részvény árral. A Nomura a lépést elsősorban az iPhone 5 várttól elmaradónak becsült értékesítési adataira és az (olcsóbb iPhonera vonatkozó pletykák miatti várhatóan) apadó profitabilitással indokolta. A Nomura egyébként jellemzően pesszimista az Apple-lel kapcsolatban.
Mindeközben a Sterne Agee elemzője Shaw Wu szerint: "We believe there is great confusion with press reports of order cuts and weak demand. From our understanding, the reason is two-fold: (1) much improved yields meaning lower component builds and (2) supplier shifts. As far as we can tell, iPhone 5 demand remains robust”. A brókerház továbbra is $840-os célárat tart az AAPL-re.
A Gabelli & Co. elemzője Hendi Susanto pedig ezt írta ma hírlevelében: "We continue to see an attractive investment opportunity in Apple and recommend purchase."
Az Apple gyorsjelentését január 23.-án, piaczárást követően teszi közzé, mely valószínűleg az első negyedév egyik, ha nem a legjobban várt gyors jelentése lesz.
Blogger véleménye: érdekes, hogy egyre több kommentelő és tweet bejegyzés teszi fel a kérdést, hogy az Apple vezetése a rendelkezésére álló igen tetemes készpénz állományból miért nem áll a vételi oldalra és állítja meg az árfolyamesést? ... és ha nem áll, annak mi lehet az oka?
A véleményem továbbra sem változott a céggel kapcsolatban: az Apple papírja, pláne az $500 alatti szinteken, akciósnak tűnik. Azt azonban tudni kell, hogy a piacon a "józan értékelés" mellett igen nagy szerep jut a papírral kapcsolatos "hangulatnak", a trendnek, melyek nem feltétlenül köthetőek fundamentumokhoz. Egy eladásnak könnyen lehet oka egy előző eladás és így tovább, mindaddig, míg az ár elég olcsó nem lesz, hogy valaki egy nagy péklapáttal alányúljon és megtartsa azt, majd ha meg tudja tényleg tartani, akkor sokan észbekapnak, a kínálkozó alkalommal hagyják elcsábítani magukat és a vételi oldalra kezdenek állni. Az Apple a piacot leginkább a vártnál jobb számokkal tudná meglepni. Nagy kérdés, hogy mi kerül majd elő a cilinderből 23.-án.
Több elemző figyelmeztet rá, hogy az Apple-lel kapcsolatban jelenleg hatalmas short pozíciók épültek ki és amíg ezek el nem kezdenek komolyabban leépülni, addíg az árfolyam esésének trendje nem változik majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.