whos_among_us

2013. január 23., szerda

Komoly növekedés a Google-nél és az IBM-nél, ugrott az ár

Ma piaczárást követően több amerikai nagyvállalat tette közzé tavalyi utolsó negyedéves számait.

A Google (GOOG) $2,89 milliárd nettó profitot jelentett ($8.62/részvény). Ez a szám tavaly compared $2.71 milliárd volt ($8.22/részvény). EPS $10,65 (elemzői becslés $10,47 volt). Az ún. payed-click eredmény (hírdetések, fizetett linkeken keresztül szerzett jövedelem) az előző 4. negyedévhez képest 24%-ot nőttek! - utóbbi szám mindíg nagyon fontos és figyelt a befektetők által.
A jó számok miatt az árfolyam az aftermarketben 5%-ot emelkedett. A papír $702,87-on fejezte be a napot. A jelentés publikálását követően azonban $740 közelébe tudott erősödni.

Az IBM (IBM) számainak is örültek a befektetők!
A számítástechnikai titán komoly, 6%-os profit növekedésről számolt be jelentésében. Az $5,8 milliárd-os az egyszeri hatásoktól tisztított profit. EPS $5,39 (elemzői várakozás $5,25). A részvények az aftermarketben kb 3%-ot emelkedtek.

Jelentett a Texas Instruments (TXN) is. A cég 11%-os profit csökkenésről számolt be, melynek oka a termékeik iránti csökkenő kereslet. EPS 23 cent (elemzők által várt EPS 34 cent). A papír ára az afermarketben nagy volatilitás mellett némileg csökkent.

Az AMD (AMD) szintén közzétette jelentését és bár még mindíg nem nyereséges, de a vesztesége kisebb a vártnál. A chip gyártó részvényenkénti vesztesége 14 cent lett, míg az elemzői várakozás 21 cent volt. A papír 1,63%-ot erősödött az aftermarketben.

Obama elnök 2011-es látogatása a Cree Inc durham-i LED
gyárában. A kép bal oldalán Chuck Swoboda, CEO. -
Official White House Photo by Pete Souza that
reblogged from whitehouse.gov
Az energia takarékos izzókat gyártó Cree (CREE) jelentésének is örültek a befektetők! A vállalat árbevétele és profitja is meghaladta a várakozást. EPS 32c vs 25c (egy évvel korábban). Az elemzői várakozás 28c volt. A részvény az aftermarketben 14,58%-ot röpült felfelé; $33,47-ről $38,35-re ugrott.

Örülhettek a Delta Airlines (DAL) részvényesei is! A társaság árbevétele nőtt 2%-ot. EPS 28 cent lett (elemzői várakozás 27 cent volt). a részvény ára napközben 3%-ot emelkedett.

A Jhonson & Jhonson (JNJ) szintén jelentett ma piac nyitás előtt. EPS $1,17 lett, míg az elemzői várakozás ettől 2 centtel kisebb volt. A vállalat számai tavalyhoz képes jelentősen javultak. A papír ára napközben inkább délfelé tartott.

A Verzion (VZ) jelentéséről korábban már posztoltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.