whos_among_us

2013. január 11., péntek

Összesített amerikai éves termés (USDA report)

Az Egyesült Államok kukorica termő területei - USDA
Az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztériuma ma 18 órakor (CET) tette közzé december havi riportját, melyben az egész éves összesített termést tette közzé.
Ebből kiderül, hogy az USA kukorica termése valamivel rosszabb lett, mint az előzetes elemzői várakozások, de a hatalmas aszály mellett is, a minden idők nyolcadik legnagyobb termése lett a 2012-es. A szója termés viszont valamelyest nagyobb lett, mint azt előzetesen várták az elemzők.
A riport megjelenésekor a kukorica árfolyama hatalmas emelkedésbe kezdett. A 18 óra előtti 687 centes mélypontról egy órán belül 723 cent közlébe erősödött az árfolyam, ahonnan 709,25 centig korrigált (+1,52%). 
A szója ugyanakkor esésnek indult. 1371 centes szintről gyors ütemben 1353 centig esett, majd 1377 c-es szintig erősödött egy órán belül, ahonnan a volatilitás a kereskedés végéig folytatódott.
Az amerikai búza árának alakulása másolta a kukoricáét. 745 c-ről emelkedett 770 centre, majd ereszkedett vissza 757,88 centig (+1,84%).
Elemzők az amerikai gabona árak csökkenő trendjét valószínűsítik (habár a riport hatására átmeneti áremelkedést látunk), amiért elsődlegesen a nemzetközi kereslet csökkenése okolható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.