whos_among_us

2013. február 17., vasárnap

Az elmúlt héten jelentettek

A Blogger a héten lenti 36 nagy vállalat jelentését tartotta a legfontosabbnak.
A Coca-Cola (KO) eredményeivel a Blog részletesen is foglalkozott ebben a post-ban.
A többi eredményről íme egy zanza:
A divatcikkeket, órákat forgalmazó Fossil (FOSL) profitja 28%-ot ugrott Y/Y, aminek nagyon örültek a befektetők, de a hírtelen $105-ról $115 fölé felugrott árfolyamot a meginduló profit realizáló piaci eladások aztán gyorsan erodálták a gyorsjelentés előtti szintekre szerda délutánra.
27%-ot ugrott a hét elején az Avon (AVP) árfolyama, miután kiderült, hogy a cég egy részvényre jutó profitja 10 centtel meghaladja (EPS c37) az előzetes várakozásokat (c27). Ezzel az S&P500 legjobbja lett hétfőn.
A norvég alumínium órás, a Norsk Hydro is jobb eredményt tett közzé hétfőn, mint azt a működését figyelő elemzők várták. Az cég 144 millió NOK profitról adott hírt, míg az elemzők csak 133,5 millió NOK-t vártak. A héten némi volatilitás mellett az árfolyam felfelé mozgott.
A Barclays britt bank szintén - befektetői szemmel - jó eredményekről adott hírt hétfőn, aminek hatására 3,9%-ot ugrott a papír ára.
Az Avis (CAR) árfolyama is emelkedni tudott 0,9%-ot a jelentését követően. A cég Észak-Amerkában 4,8%-os árbevétel növekedésről számolt be. Profitja az elemzői elvárások szerint alakult.
A Cisco Systems (CSCO) nagyot emelkedett az elmúlt félévben. Az árfolyam a tavaly július végi $15 körüli szintről a héten $21,5 fölé is ugrott. A cég árbevétele a negyedévben 5%-ot nőtt (Y/Y). Adj EPS c51, míg az érték egy évvel korábban még csak c47 volt. Az elemzői EPS várakozás a CSCO-val kapcsolatban: c48. A vállalat a folyó negyedévre 4-6% közötti árbevétel növekedést prognosztizált, ami megfelelhet a elemzők által várt 5,3%-nak. Az egy részvényre jutó profitot 48-50 cent közé várja a vezetés (elemzői konszenzus 49 cent). A cég részvény árában a jelentés időpontjában nagyobb mozgást figyelhettünk meg, de végül komoly elmozdulás nem történt és $21 környékén fejezte be a hetet.
Az üdítőital piac két fontos szereplője is jelentett a héten.
A Dr Pepper Snapple (DPS) árfolyama annak ellenére zuhant, hogy a cég 16% profitot jelentett. A cég kulcs szegmenseiben és földrajzi területein az eladások azonban csökkentek vagy szinten maradtak. Ennek összességében a piac nem örült és a részvény árfolyama kb $3-t esett, $45,5 környékéről valamivel $42 fölé.
A nagyobbik üditőital gyártó, a Pepsi (PEP) 17%-os profit növekedésének jobban örültek a befektetők az árfolyam mozgása alapján. Bár idei évre csak 7%-os részvényenkénti profit növekedést vevtítettek előre, szemben az elemzői 8%-os várakozással, a cég részvényeinek árfolyama a hétfői $72,4-ról péntekre megközelítette a $74-t. Részletek itt.
Jelentett a Telenor ASA is. A norvég távközlési cég 3% globális árbevétel növekedésről és 20%-kal megemelt osztalékról számolt be. A cég oszaléka így 6 NOK lesz részvényenként az idei évre vonatkoztatva. A részvények ára a hét utoló kereskedési napjának délelőtti csúcsának számító NOK124,5-ről NOK122,7.ig csúszott le, amiben vélhetőleg némi profit realizálás is szerepet játszhatott.
A Burger King (BKW) 94% (!!) profit növekedésről számolt be (Y/Y), miután eredményes volt a költségcsökkentési programja. A cég papírjai 3,7%.ot emelkedtek, de az ezt megelőző 3 hónapban is nőtt az ár 8,4%-ot.
Az ingatlanpiaci információkban "utazó" Zillow (Z) profitja 40%-ot zuhant (Y/Y), de még így is a várakozások felett teljesített a cég, ami elég volt az árfolyam jelentős emelkedéséhez: a hétfői $36 körüli szintről péntekre az árfolyam $45-ig szaladt. A papír árfolyama novemberi $23-os mélypontjáról közel megduplázódott az elmúlt kb 3 hónap alatt.
A TripAdvisor (TRIP) árfolyama viszont 9,4%-ot esett az aftermarketben, miután bejelentette a várakozáson felüli eredményeit. Részletek itt.
Esett a Nestlé árfolyama 1,7%-ot, miután közzétette egyébként jó eredményeit.
A cég profitja 12%-ot nőtt tavaly, azonban egy részvényre jutó profit
nem érte el az elemzői várakozást. A cég növekedésének
fontos eleme az ázsiai piaci terjeszkedés. - fdbusiness.com
Közzétette eredményeit az amerikai autóipari gigász a General Motors (GM) is a héten. A cég $4,9 milliárd profitot riportolt az elmúlt év egészére, ami azonban 36%-kal kevezebb, mint a 2011-es eredmény. A részvény árfolyama csökkent kb 4%-ot a bejelentésre. Az elemzők 84%-ka továbbra is vételre ajánlja a részvényt és csak 4%-uk szerint kell kiszállni a GM-ből.
A NASDAQ-on bejegyzett hazai gyökerű LogMeIn jelentésében az idei első negyedévre a piaci várakozástól lényegesen kisebb profitot és árbevételt vetített előre. A hírre a részvények ára 25% zuhant gyors ütemben a pénteki kereskedésben.

  1. Loews Corp (L)
  2. Avon Products Inc (AVP)
  3. Barclays PLC
  4. Fossil Inc (FOSL)
  5. Norsk Hydro ASA
  6. The Coca-Cola Co (KO)
  7. The Goodyear Tire & Rubber Co (GT)
  8. The McGraw-Hill Companies Inc (MHP)
  9. Avis Budget Group Inc (CAR)
  10. Cisco Systems Inc (CSCO)
  11. Dr Pepper Snapple Group Inc (DPS)
  12. Hyatt Hotels Corp (H)
  13. ING Groep NV
  14. Ingram Micro Inc (IM)
  15. Mondelez International Inc (MDLZ)
  16. NetApp Inc (NTAP)
  17. NVIDIA Corp (NVDA)
  18. Peugeot SA
  19. Societe Generale
  20. Telenor ASA
  21. Total SA
  22. TripAdvisor Inc (TRIP)
  23. Zillow Inc (Z)
  24. Cray Inc (CRAY)
  25. General Motors Co (GM)
  26. LogMeIn Inc (LOGM)
  27. Nestle SA
  28. PepsiCo Inc (PEP)
  29. Puma SE
  30. Renault SA
  31. Aegon NV
  32. American Electric Power Company Inc (AEP)
  33. Burger King Worldwide, Inc. (BKW)
  34. COMMERZBANK AG
  35. GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Ltd
  36. Kraft Foods Group Inc (KRFT)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.