whos_among_us

2013. április 19., péntek

A Google, az IBM és a Microsoft profitja is nőtt

Az ázsiai piacok inkább esésben voltak némileg reagálva a tegnapi amerikai esésre. Az európai piacok északnak indultak el, majd napközben délnek vették az irányt és vegyes képet mutatva zártak. London és Párizs lényegében változatlan maradt, míg Frankfurt esett az előző nap záró árához képest.
Az amerikai indexek estek.

A mai jelentések összefoglalója:
  • Morgan Stanley (MS): Árbevétel 18%-kal nőtt. A profit részvényenként 61 cent lett, szemben az 57 centes várakozással. Viszont lényegesen elmaradt a tavalyi első negyedévre jelentett 71 centtől. A részvény ára 5,4%-ot ereszkedett a nap folyamán.
  • Verzion (VZ): A cég árbevétele 4,2%-ot, míg profitja 15,8%-ot nőtt. EPS: 68 cent vs 59 cent 12Q1 és vs 66 cent elemzői várakozás. A részvény ára szárnyalt 3%-os emelkedésben. Ma a legjobb DOW komponensnek számított. *** Mivel a Verzion mindíg előbb jelent, mint a nagyon figyelt Apple, így a VZ jelentésében előretekintő adatként veszik figyelembe az általa aktívált iPhone-ok számát. Nos, a Verzion 4 millió Apple márkás telefont aktívált a negyedév során az összesen aktívált 7,2 millió okostelefonból. Az Apple jövő héten kedden tesszi közzé jelentését.
  • PepesiCo Inc (PEP): a befektetők nem vették zokon a 4,6%-os profit esést a tavalyi első negyedévhez képest, mert ma a PEP volt az S&P500 egyik legjobban teljesítő komponense. A profit tehát $1.08 milliárd lett, ami 69 cent/részvény vs $1.13 milliárd, azaz 71 cent/részvény egy évvel korábban. Az elemzők várakozása 77 cent volt. A PEP 3% fölötti emelkedésben zárta a napot.
  • Philip Morris (PM): a cég profitja 1.7%-ot esett, miután a cigaretta eladások 6.5%-ot estek. A részvény árfolyama 2,5%-ot mérséklődött.
  • Microsoft (MSFT): A szoftver gyártó gigász profitja 19%-ot ugrott, mivel a jelentés szerint a Windows operációs rendszerek értékesítése emelkedett. A Microsoft profitja $6.06 milliárd lett, avagy 72 cent/részvény, míg tavaly $5.11 milliárd volt, azaz 60 cent/részvény. A cég árbevétele 18%-kal nőtt $20.49 milliárdra. A papír az aftermarketben 2,71%-ot emelkedett.
  • Google (GOOG): a kereső óriás profitja 16%-ot nőtt, de elmaradt az elemzők várakozásától. Értéke $3.35 milliárd lett, ami $9.94 részvényenként, összehasonlításul egy évvel korábban $2.89 milliárd volt a profit, azaz $8.75 per részvény. Az elemzők $10.65-t vártak, ami $11.12 milliárdot jelent. Az árfolyam az aftermarketben 1,5%-ot tudott emelkedni. A befektetők a várt alatti profitabilitást azért bocsátották meg, mert a kereső óriás szempontjából legnagyobb árbevételt jelent fizetett rákattintás ("paidclick") 20%-ot emelkedett, míg az ehhez tartozó költség 4%-ot esett az egy évvel korábbi időszakhoz képest. Az elmaradások jó része pedig a nem elsődleges üzleti vonulatként kezelt Motorola házatájáról származott.
  • IBM (IBM): Az IBM 3% profit növekedést jelentett, de árbevétele elmaradt az előzetes várakozásoktól és a megelőző év bevételétől is. Adj. EPS: $3 vs $3,05 a várt. Az árbevétel esett 5%-ot $23.4 milliárdra. A papír ára az after marketben 4,43%-ot ereszkedett.
Az IBM eredményessége indikátor hatású - a statisztikák szerint - az S&P500 árfolyamára. Ezek szerint eső árfolyamra számíthatunk az amerikai piacon. (Ezt egyébként az IBM jelentése előtt is lehetett sejteni.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.