whos_among_us

2013. április 17., szerda

Határozottan romló növekedési kilátások

  American Express irodája az arizónai Phoenix-ben Source: AP
 - theaustralian.com.au
A tegnapot még megkapták a bikák, de a mai nap a medvék visszavették a terepet. A piacok esése tovább folytatódik a meglehetősen borús kilátások miatt. Számos aggodalomra okot adó dolog miatt fáj most a befektetők feje.
  • Egy európai adat szerint 10,2%-kal csökkent az autóipari megrendelések száma. Ez a 18. hónap egymás után, amikor a megrendelések száma csökken. A megrendelések csökkenése - úgy néz ki - elérte komolyan a prémium autó ipari szektort is.
  • A Bank of Amerika és a Yahoo is a vártnál rosszabb adatokat tett közzé, amiből a befektetők az amerikai gazdaság növekedési képességének visszaesését vízionálják.
  • A piacon ismét megnőttek az európai recessziós félelmek.
  • Egy piaci pletyka szerint terítéken lehet Németország leminősítése is, amit aztán nonszensznek tartott a sajtó is, de a pletyka szárnyrakelése jól mutatja, hogy a piac élből nem zárta ki ennek eshetőségét. A DAX -2,34%-os esésben zárta a napot.
  • A tavaly szeptemberben még 700 dollár fölött is járt árfolyamú Apple ma továbbb ereszkedett és benézett $400 alá is. Az esést az általános piaci rossz hangulat mellett az indította el, hogy a vállalat egyik fontos beszállítója, a Cirrus Logic (CRUS), mely audió chippeket szállít az iPhone-okba és iPad-ekbe, lényegesen rosszabb árbevételt jelentett és a jövőre vonatkozóan sem tudott növekedést mutatni. A CRUS 16%-ot esett. A befektetők előre projektálták, hogy ha és amennyiben a Cirrus bevételei ilyen rosszul alakulnak, akkor az Apple eladásai sem lehetnek majd fényesek ... Az eséshez még hozzájárulhatott, hogy a Jeffries úgy informálódott, a iPhone 5S készülék debütálása csúszhat. A Lazard és a Goldman Sachs ma azt közölte, hogy az Apple-től jövő héten az eddig vártakhoz képest gyengébb profitot vár.
  • Az USD a legtöbb nagy devizához képest erősödik. Ez általában szintén segíti mind az árupiacok, mind a részvény piacok gyengülését. Az EUR/USD 1,3-ra esett.
  • A helyzetet pozitív irányban árnyalja a FED ma kiadott ún. Beige book-ja. A FED 12 kormányzóságából mindegyik enyhén emelkedőnek látja február óta a hazai gazdaságot.
  • A befektetői óvatosságot növeli, hogy a bostoni robbantást követően ma egy szenátor és az Elnök is kapott biológiai mérget tartalmazó levelet. Az FBI szerint nincs kapcsolat a bostoni terror támadás és a mérget tartalmazó levelek között.
Dow           14,619     -138     - 0.93%
Nasdaq         3,205       -60     - 1.83%
S&P 500      1,552       -23      - 1.43%  
 Ma jelentettek:
  • Bank of Amerika (BAC): EPS: 20 cent vs 22 cent az elemzői várakozás. A papír 5% fölött esett, majd enyhén korrigált nap végéig.
  • Abbott Lab (ABT): +2,42%-os nyereségben zárta ma a napot. EPS: 42 cent vs 41 centes elemzői várakozás és 40 cent 12Q1. Az árbevétel sajnos némileg elmaradt az elemzői várakozástól, de 1,8%-kal így is magasabb lett az egy évvel ezelőtti értéknél.
  • American Express (AXP): Az AmEx 2% profit emelkedést jelentett, de az árbevétele elmaradt az elemzők és a piac által várttól. EPS: $1,15 vs $1,07 12Q1 vs $1,12 becsült érték. A részvények ára az aftermarketben 1,1%-ot esett.
  • eBAY (EBAY): A cég profitja majd 19%-ot nőtt. EPS 63 cent vs 62 cent várt. A cég két fontos pilliére az adok-veszek piactér és az elektronikus fizetési rendszer, a PayPal. Az első láb 13%-os, a második 18%-os árbevétel növekedést produkált. A papír ára mégis esett 2%-ot az aftermarketben, mert a második negyedévre gyenge kilátásokat vázolt a cég.
  • Mattel (MAT): 3,5%-os emelkedés a részvény árban, miután 2 centtel rávert az elemzői várakozásra az EPS vonatkozásában. Az árbevétel 7%-ot nőtt.
  • SanDisk (SNDK): A profit nőtt 33.33%-kal 84 centre, míg egy évvel korábban még csak 63 cent volt ez az érték. Az árbevétel 11.23%-ot nőtt tavalyhoz képest $1.34 milliárd-ra. Az elemzők 77 cent profitra számítottak részvényenként és árbevételben is egy hajszállal kisebbre gondoltak ($1.3 milliárd).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.