whos_among_us

2013. április 4., csütörtök

Korrekció

S&P500 - investing.com
Az utóbbbi napokban a legnagyobb tőzsde indexek sok éves csúcsaikra érkeztek. A józan ész mellett sok jel mutatott arra, hogy közeleghet egy akár jelentősebb korrekció. Egyfelől két várt alatti értékű makró adat érkezett: ISM, ADP US foglalkoztatási adat, másfelől az amerikai kis-közepes méretű cégek papírjait tömörítő Russel 2000 index már hétfő óta ereszkedőben van. Harmadrészt az elemzők a réz árának március közepe óta tartó és március végén újra begyorsult esésében is korrekciós jelet látnak. Fonos megjegyezni, hogy a befektetők egy jó része tarthat a jövő héten induló gyorsjelentési szezontól és az ott elhangzóktól is, mivel a jelentő cégek zömének esetében várt alatti eredmények sejthetők. Minderre tett rá egy lapáttal, hogy az egyik amerikai FED tag a QE3 kötvény vásárlási programjának szűkítését már akár nyárra elképzelhetőnek tartja. 
A folyamat katalizálását - vélik az elemzők - segítette Észak-Korea - legalábbis verbális - katonai fenyegetése is. (Igaz az arany árának esése nem támasztja alá, hogy a befektetők egy komoly amerikai háborús fenyegetéstől tartanának.)
A DOW -0,76%-on, az S&P500 -1,05%-on, a NASDAQ -1,11%-on zárta a szerdai napot.
Az árupiacok sem úszták meg a korrekciót!
Az olaj (WTI) a 97 dollár alatti szintekről 94 dollár közelébe esett pár óra alatt. A részvény piacok esése mellett, az okok között szerepelt a brutálisan magasra jelentett amerikai készlet adat
Az arany ára tovább korrigált lefelé és unciánkénti ára elérte az $1550-es szinteket. Elemzők a sárga fém árának további esésére számítanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.