whos_among_us

2013. május 7., kedd

Tesla - $60 fölött az árfolyam

TSLA EPS várakozás - dailyfinance.com
A prémium elektromos autók piacának legfontosabb és lényegében egyetlen szereplője a Tesla Motors (TSLA), mely március végén tette közzé Twitter oldalán az emlékezetes szavakat: “put my money where my mouth is in v major way”. Április 1.-én bejelentették, hogy a vállalat működése nyereségbe fordult miután a cég által gyártott Modell S negyedéves eladásai túllépéték mind az előzetesen várt 4500 db-ot, mind a módosított 4750 db-os időarányos célt. A hír  hatására másnap 16%-ot ugrott a részvény ára és onnantól lényegében folyamatosan emelkedik.
A vállalat az értékesítések emelésére a Wells Fargo-val közösen új finanszírozási szolgáltatást és 3 éves visszavásárlási garanciát jelentett be a Tesla.
A statisztikákból közben az is kiderült, hogy a TSLA közkézhányadának közel fele vesz részt short ügyletben. Ebből és az azóta is folyamatosan megjelenő elemzői cikkekből jól látszik, hogy a vállalat működése nagyon megosztja a befektetőket. Lényegében teljesen két táborra szakadt a mezőny. Az egyik nem hisz az elektromos autózás modelljében, mint ami piacképes alternatívája lehet a jelenlegi szénhidrogén alapú autózásnak, továbbá erős kételyei vannak a Tesla megvalósító képességével kapcsolatban, valamint és főleg az akkumlátoros technológia "érettségével" és "alkalmasságával", "megbízhatóságával" kapcsolatban foglamaz meg fenntartásokat. Ennek megfelelően a "Tesla lufi" kipukkanását várja, pedig a short ügylet egyre drágább, ahogy a papír értéke nő.
TSLA árbevétel várakozás - dailyfinance.com
A másik befektetői oldal viszont Elon Musk-ban és csapatában az új üzleti megváltót látja. Azt a forradalmárt, aki kikezdheti a jelenlegi autózási modellt és a köré csoportosuló iparágakat. Ők feltétlen hívei ennek a technológiának.
A befektetők közül jó páran pedig egyszerűen az emelkedő trend mentén veszik a részvényt. Az eddig megismert eredmények bíztatóak. A tőzsdéken manapság amúgy is szinte minden papírban felfelé van az irány.
A Tesla szedánjáért már most sorban állás van és komoly az érdeklődés Ázsiából is, ahol az értékesítés még nem indult meg. Az ázsiai nagyon zsúfolt és szmogos nagyvárosokban a gépjárművek használatára felállított hatósági korlátozások az elektromos autókra nem vonatkoznak, viszont egyre több a tehetős helybeli, aki megengedheti magának ezt az árfekvésű autót.
A Tesla holnap piaczárás után teszi közzé jelentését. Sorra jelennek meg az elemzések, melyek rendre kiemelkedő eredményeket várnak. A Barclays pedig egyenesen azzal állt elő, hogy a részvény ára akár $131-ig is mehet egy sikeres 3. generációs modell bevezetése esetén jövőre.
A Blogger a Teslában komoly lehetőségeket lát és szinte bizonyos, hogy a részvény ár nem marad meg a jelenlegi szinteken: lehet számítani további emelkedésre a soron következő üzleti sikerek mentén. Ugyanakkor a cég papírjai jelenleg túlvettek és a hangulat is túlfűtött a részvény körül. A papír ára túl gyorsan jutott túl magasra. Az ilyen helyzetekben mindig benne van a korrekció lehtősége. Ha a cég hozza a Wall Street által várt árbevétel és profit számokat és a következő negyedévekre is képes a magasra srófolt várakozásoknak megfelelő számokat előrevetíteni, a papír valóban emelkedhet még tovább a jelentést követően. Hamarosanm egtudjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.