whos_among_us

2013. május 29., szerda

Tesla - újratöltve?

Elon Musk, a Tesla alapítója és
vezérigazgatója - forbes.com
A Tesla a Blogger által kedvelt és régen figyelt papír. A vállalat alapítója, Elon Musk, egy igazi self-made-man, jó stílussal és remek üzleti érzékkel!
A PayPal-t megteremtő, majd azt az eBay-nek eladó Musk a megszerzett vagyonát, befektetői és üzleti hírnevét jövőbe mutató technológiák fejlesztésére és ilyen termékek előállításának szolgálatába állította. (Természetesen nem mellőzve az üzleti realitásokat.) A Tesla mellett a nevéhez fűződik a napelemek előállításával és értékesítésével foglalkozó SolarCity (SCTY) és a polgári űrhajózás elteresztését zászlójára tűző SpaceX is.
A Tesla ma piac nyitáskor 10 centtel 115 dollár alatt indította a napot, majd $104,70-es szinten zárt. A mai nyitó ár korábban nem látott csúcsot jelent.
A cégről és a részvényről ma a Portfolio közölt részletes összefoglalót.
A Blogger szerint a jelenlegi árszintek fundamentálisan nem indokolhatóak. A papír túl gyorsan jutott túl magasra. Az ár felrobbanásában nagy szerepe volt a papírral kapcsolatban kiépített masszív short pozíciók zárásának és hogy a nagy sajtó publicitást követően a kisbefektetők is erősítették folyamatosan a vételi oldalt. Újabb beszállást, csak egy komolyabb korrekciót követően tartok ésszerűnek. A kockázatokat a fenti cikk szerzője jól összeszedte, így ezzel most külön nem foglalkozom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.